Tofuburgery
	        Autor receptu: proste0monika
	         
	        
	        Jednoduchá vegan verzia sekanej do hamburgerov =)
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Tofu po vybratí z obalu jemne vyžmýkame rukou od "srvátky" aby sme ho zbavili pachute a jemne rozdrobíme do misky. Pridáme strúčiky cesnaku, soľ, korenie, papriku a rozmixujeme. 
 - Do rozmixovanej pasty pridáme nasekanú cibulku, poprípade aj inú zeleninu podľa chuti a asi 5 lyžíc múky. hmotu dobre vymiešame a podľa potreby ešte pridáme múku, cesto musí byť veľmi husté aby sa dalo pekne tvarovať a nerozpadlo sa pri smažení. 
 - Z hustej hmoty vytvarujeme placičky, guličky alebo karbonátky a smažíme dochrumkava na rozpálenom oleji. Aby sa nám sekaná nerozpadla, neotáčame ju kým nie je naozaj dobre opečená z jednej strany.