Tofu neryba v rímskej hraške

Autor receptu: brave

Stručný recept na vychytávku, ktorá vôňou aj chuťovo veľmi pripomína rybu - alebo je to naopak? :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tofu. Ak ste ešte nepracovali s tofu a chcete sa dozvedieť niečo o marinácii, kuk sem: http://vegblog.cz/recept/jak-na-tofu-marinovani-a-peceni/ . Biele tofu natural ľuďom spravidla nechutí. A právom - nemá totiž mať nejakú výraznú chuť, je určené na marináciu. Tak teda: tofu (ak ste na Slovensku, ideálne od Luntera - ostatné nestoja za veľa) údené, bylinkové alebo Vami namarinované, obalíme v dvoch vrstvách nori rias. Ak ste s nimi ešte nepracovali, tesne pred obaľovaním stačí nori trochu omočiť pod prúdom tečúcej vody, aby zmäkli a ohýbali sa bez lámania. Nenamočme ich však priveľmi. Opražený sezam (nie je ale nutný) môžeme nasypať medzi tieto vrstvy.
  2. Pripravíme si hrašku. Spravidla platí, že zmiešame zhruba 1:1 hrašku s vodou, aby z toho bola taká redšia horčica. Ak nemáme hrašku, môžeme si vyrobiť vlastnú zmiešaním cícerovej múky s kukuričnou (zmieňujem tento nápad aj v poznámkach). Je potrebné potom pridať soľ. Prípadne použijeme recept na cestíčko podľa vlastného uváženia, a môžeme obaľovať.
  3. Obalený blok tofu vypražíme do zlatista v oleji.
  4. Podávame s basmati alebo jasmínovou natural ryžou s opraženým sezamom a oregánom, paradajkami, kyslými uhorkami. Proste, čo si kto zmyslí. Dobrú chuť!