Točený pudingáč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Čerstvý pudingový koláč a k tomu čerstvé mliečko, tak to je fajnotka napr. na raňajky.
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme ho na teplom mieste vykysnuť.
- Uvaríme si puding
- a ešte do horúceho zamiešame maslo. Miešame, kým sa nevstrebe do pudingu.
- Keď nám cesto nakysne,
- vyklopíme ho na jemne pomúčenú dosku a rozdelíme na 6 častí.
- Každú časť vyvaľkáme do ovalu a natrieme plnkou. Plnku si rozdelíme tak, aby nám vystačila na všetky cestá. Zrolujeme.
- Potom dva rolky stočíme do vrkoča.
- Preložíme na pomastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme.