Točený pudingáč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Čerstvý pudingový koláč a k tomu čerstvé mliečko, tak to je fajnotka napr. na raňajky.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme ho na teplom mieste vykysnuť.
  2. Uvaríme si puding
  3. a ešte do horúceho zamiešame maslo. Miešame, kým sa nevstrebe do pudingu.
  4. Keď nám cesto nakysne,
  5. vyklopíme ho na jemne pomúčenú dosku a rozdelíme na 6 častí.
  6. Každú časť vyvaľkáme do ovalu a natrieme plnkou. Plnku si rozdelíme tak, aby nám vystačila na všetky cestá. Zrolujeme.
  7. Potom dva rolky stočíme do vrkoča.
  8. Preložíme na pomastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Upečieme.