Točená torta

gali24 - fotkagali24, 13. februára 2013
Točená torta
Foto: gali24

Konečne som našla odvahu poslať receptik na tortu , ktorú robievam na oslavy všetkým mojim známym a kamarátkam :). Pred par rokmi som ho Zobraziť celý popisKonečne som našla odvahu poslať receptik na tortu , ktorú robievam na oslavy všetkým mojim známym a kamarátkam :). Pred par rokmi som ho odkukala od svojej švagrinky , skusanim som ho pozmenila do terajšej podoby. Vždy v piatok sa zíde u mňa babinec šikovných pomocníčok, ktoré ochutnávajú a umývajú kopec vandlíkov :)) do polnoci je upečené a naplnene krémom. a v sobotu ráno, keď vstáva slniecko môžem v klude zdobiť a večer sa už konzumuje :).

16-20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
10
10 PL
3 bal.
10 PL
2 PL
10 PL
Plnka:
1 l
750 g
4 bal.
200 g
 alebo mandľová
 g
300




Postup

  1. 1

    Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme soľ na hrot noža, po lyžičkách pridávame vlažnú vodu, preosiatu muku spolu s kakaom, na zaver postupne pridáme vyšľahané bielka, cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približné 40 min. pri 180°C., pre istotu šparatkom vyskúšame či sa cesto nelepí. Upečené vyklopíme na dosku a necháme vychladnúť. Piškótu po dĺžke rozkrojíme na pat dielikov a každý priečne na polovicu, uložíme rozkrojenou časťou navrch a pokropíme kávou, každý plat natrieme plnkou.

    Točená torta - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: uvaríme krupicovú kasu z 1litra mlieka, dúfam, že návod písať netreba:), po uvarení, odstavíme na chlad a občas zamiešame, nech "nestuhne", v druhej nádobe vymiešame maslo s cukrom a mletými mandľami, prip. mletými orechmi, pridáme rumovú, prip. mandľovú esenciu, postupne pridávame kasu do maslovej hmoty a dôkladné to vyšľaháme.

    Točená torta - obrázok 2
  3. 3

    ...a postupne stočíme "slimáka" :)

    Točená torta - obrázok 3
  4. 4

    Plnky je dosť natrieme vrch aj okraje torty. Torta je dosť veľká s priemerom 28-30cm.

    Točená torta - obrázok 4
  5. 5

    marcipán rozvaľkáme medzi dvoma fóliami , nech sa to nelepí na valček :).

    Točená torta - obrázok 5
  6. 6

    Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Točená torta - obrázok 6
  7. 7

    prikladám aj "poschodovú" variantu :)

    Točená torta - obrázok 7
  8. 8

    Dobru chuť:)

    Točená torta - obrázok 8

Diskusia k receptu

zulika
Nádherná torta, vhodná aj na výstavu, krásne zdobená. Ja obdivujem všetky tieto šikovné baby,čo toto dokážu. Tak už neváhaj dávať sem svoje krásne dielo :))))))))
letisia
Veľmi sa mi páči krém z krupicovej kaše. Určite vyskúšam. Zaujímavé je, že v profile máš uvedený vek 40 rokov a tu pri recepte je napísané, že 10 ročné dievča. A to sa nestalo prvýkrát. Asi na vareche úraduje nejaký škriatok :-)
tori111222
tak 10 ročné dievča, alebo 40 ročná žena????.. no bola tu už aj 8 ročná... darmo, tieto dnešné dievčence dospievajú veľmi skoro...ale torty sú krásne.
denyany
aj mne sa tvoje torty páčia. iste si pri pečení užijete aj kopec srandy.
wiwi
ved sa tu v noci naburalii hackeri ,precitajte si komentáre
wiwi
diskusia,Aká je ochrana a záruka..............
babkamt
Na desať ročné dievča vynikajúce. A už máš aj švagrinú ?
monnikka
parádne torty, tú krupicovú plnku sa chystám aj ja vyskúšať
gali24
Ospravedlňujem sa , ale nejak som mala problém všetko správne vyplniť, asi preto, že je to prvýkrát, aj keď 10 rokov som mala ajaj , ako dávno :). Dúfam , že je vidieť aj rez , pekný dnik :).
afataga
ja tiez nechapem, preco sa niektore torty objavuju znova




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia