Tirolský „eintopf“
Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 19. marca 2015
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 19. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
0,5 kg (mrkva, petržlen, zeler) |
|
200 g |
|
3 ks nakrájaná na osminky |
|
6 strúčikov prelisovných |
|
|
|
|
|
8 ks |
|
1 l |
|
3 ks očistené |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Speck nakrájame na malé kocky a urestujeme na panvici. Mäso a koreňovú zeleninu nakrájame na rovnako veľké kúsky s veľkosťou asi 4x4 cm.
- 2
Spolu so speckom vložíme zeleninu do hrnca, pridáme cesnak, cibuľu, bobkový list, osolíme, okoreníme a premiešame. Zalejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a vložíme na hodinu do rúry.
- 3
Medzitým uvaríme zemiaky v osolenej vode domäkka. Po hodine pečenia podľa potreby dolejeme vývarom a ešte dvadsať minút pod pokrievkou pečieme. Na záver pridáme zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu