Tiramisu mám velmi rada dufam ze vyskušate aj tento recept na jeho prípravu :)

30 minút
príprava

Suroviny

500 ml
2 baličky
2 kelímky
150 g
200 ml
50 ml alebo aroma
1/2 lyžicky
3 balíčky
 podľa chuti
  alebo kakao




Postup

  1. 1

    Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na pevnú šľahačku

  2. 2

    Do veľkej misy si dáme 2 balíčky mascarpone, nasypeme práškový cukor a vymiešame dohladka. Nakoniec k mascarpone vmiešame šľahačku.

  3. 3

    Uvaríme kávu, vychladnutú ju dochutíme rumom a škoricou. Tortovú formu vyukladáme piškótami, ktoré namáčame do kávy s rumom a škoricou. Pridáme prvú vrstvu krému. Dáme ďalšiu vrstvu namáčaných piškót a druhú vrstvu krému. Ďalšiu vrstvu piškót a poslednú vrstvu krému. Krém uhladíme a posypeme čokoládou, škoricou alebo kakaom. Necháme v chladničke vychladnúť aspoň 5 hodín.

Diskusia k receptu

ppokia
Už som ho jedla u neteri v Taliansku. Maskarpone je dosť drahé ale je to vynikajúci zákusok. Ja som nahradila maskarpone -bánoveckou pomazankou a je na nerozoznanie. Tento vyzerá tiež lákavo a pekne. Ukladám.
evanaaa
Toto Tiramisu sa mi páči viac ako originál talianske, do ktorého idú aj surové vajcia. Počítam že je tam pol kg Mascarpone. Dobrá je aj Ricotta, alebo napokon aj nejaké to náhradné nátierkové maslo, tak ako spomína aj Ppokia, Bánovecká je dobrá.
letisia
Aj ja robím takto, keď nemám čerstvé domáce vajíčka. Skúšala som aj s náhradami, ale mascarpone je najlepšie. V Metre dostať aj iné druhy mascarpone, aj v pol kilových baleniach a sú lacnejšie. Ako náhrada je najlepšia Bánovecká nátierka ako napísala @evanaaa.
dadusa
Prvý krát som robila tiramisu a recept je naozaj skvelý :) Pridala som aj ovocie (banány, mandarinky, jahody) a mascarpone som nahradila bánoveckou nátierkou .. chutil naozaj výborne , len sa po ňom zaprášilo :) .. Jediná maličkosť je, že by kľudne stačilo aj menej cukru - ale to je len taký menší osobný dotaz :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia