Tiramisu z mascarpone

Autor receptu: ejmyejmy

JE možné, že sa tu tento recept objavil....ale robila som ho podľa svojho obľúbeného talianského kuchára

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tento recept robieval podľa môjho obľúbeného talianského kuchára...a všetkým nám chutí toho tiramisu. Možno ho replikujem, možno nie. Netuším
  2. V prvom rade si pripravíme krém. Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh a uložíme do chladu. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme sneh z bielkov. Jemne rozmiešame do jednotnej hmoty a tak postupne zamiešavame mascarpone. Nešľaháme dlho. Uložíme do chladu.
  3. Do tortovej misy, sklenenej, či zapekacej misy na dno uložíme dlhé piškóty namáčane v zmesi amaretto a čierna káva. Zalejeme časťou chladnej zmesi mascarpone s vyšľahanými vajíčkami a cukrom, opäť namáčané piškóty, ktoré ukladám na sebe v radoch vždy kolmo na seba, aby na priereze tiramisu bolo pekne prekladané ako lis. Ja som si však tortovú formu vyukladala piškótami po obvode vo vertikálnom smere.
  4. Na vrch poprášiť cez sitko kakao. Dozdobila som obvod tiramisu kúskami čokolády. Dáme do chladu stuhnúť na minimálne 12 hodín.
  5. Samotná príprava je krátka, cca 30-40 minút, chladenie je dlhé, tých 12-aj 24 hodín.