Foto: liukovac
Som milovník kávy, takže toto tiramisu je pre mňa obľúbený ľahký dezert vhodný ku každej šálke espressa.
porcií
príprava
Postup
-
1
Mascarpone vložíme do misky a ocukríme 3 PL. Postupne doň pridávame smotanu a miešame kým sa vytvorí pekná jemná zmes. Mascarpone aj smotana musia byť izbovej teploty aby sa pekne spojili. Cukru si poprípade môžete pridať aj viac. (Pokiaľ nezoženiete mascarpone môžete použiť jemný roztierateľný tvaroh.)
- 2
Piškóty po jednom kuse ponárame do teplého espressa (bez cukru.) a postupne ich vedľa seba ukladáme na dno nádoby. Skontrolujte či je každá piškóta dostatočne nasiaknutá kávou.
- 3
Na vytvorenú vrstvu z piškót vylejeme zmes mascarpone a smotany, a tým vytvoríme prvé poschodie.
- 4
Z môjho množstva použitých surovín vytvoríme nasledovné vrstvy : Piškóty-mascarpone-piškóty-mascarpone.
- 5
Na záver sypeme cez sitko kakaový prášok na celý povrch dezertu a dáme stuhnúť do chladničky. Podávame tak po 2 hodinách. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu