Tiramisu a la Cokomilka

Autor receptu: cokomilka

Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch...podarilo sa celkom, drží pokope.

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme silnú neskávu, max. pol deci. Namočíme hrozienka do vody. Vymiešame tvaroh s cukrom práškovým, žĺtkami, dvoma lyžicami mlieka a brandy na jemnú krémovú hmotu. Vmiešame scedené hrozienka.
  2. Uvaríme čokoládový puding z pol litra mlieka a dáme vychladnúť. Rozložíme dvanásť piškót na dno pekáča či inej formy. Pokvapkáme každú neskávou. Rozotrieme všetok tvaroh. Dáme do chladničky na pár minút.
  3. Vyberieme rozrobené tiramisu a natrieme na tvaroh pudingovú vrstvu. Poukladáme ďalších dvanásť piškót v opačnom kolmom rade, aby hmota dezertu držala pokope. Dáme do chladničky.
  4. Vyšľaháme hustú šľahačku. Bez stužovača. Rýchlo ju natrieme na vrch a nastrúhame hrubšie stružlinky čokolády na varenie. Dáme do chladu. na druhý deň je najlepšie, avšak u nás sa nedožilo takého dátumu spotreby ...:D