Tiramisu a la Cokomilka
Autor receptu: cokomilka
Moje prvé tiramisu po dlhých rokoch...podarilo sa celkom, drží pokope.
Postup
- Uvaríme silnú neskávu, max. pol deci. Namočíme hrozienka do vody. Vymiešame tvaroh s cukrom práškovým, žĺtkami, dvoma lyžicami mlieka a brandy na jemnú krémovú hmotu. Vmiešame scedené hrozienka.
- Uvaríme čokoládový puding z pol litra mlieka a dáme vychladnúť. Rozložíme dvanásť piškót na dno pekáča či inej formy. Pokvapkáme každú neskávou. Rozotrieme všetok tvaroh. Dáme do chladničky na pár minút.
- Vyberieme rozrobené tiramisu a natrieme na tvaroh pudingovú vrstvu. Poukladáme ďalších dvanásť piškót v opačnom kolmom rade, aby hmota dezertu držala pokope. Dáme do chladničky.
- Vyšľaháme hustú šľahačku. Bez stužovača. Rýchlo ju natrieme na vrch a nastrúhame hrubšie stružlinky čokolády na varenie. Dáme do chladu. na druhý deň je najlepšie, avšak u nás sa nedožilo takého dátumu spotreby ...:D