Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Autor receptu: redakcia
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO
watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zo sladkých uvarených zemiakov urobíme pyré - rozmixujeme ich s maslom a s parmezánom, ochutíme soľou podľa chuti. Hovädzí steak osolíme, okoreníme, obalíme v kakaovom masle a opečieme na grile alebo rozpálenej panvici. Dĺžka opekania závisí od toho, aký steak máte radi.
- Hotový steak vyberieme a potrieme teriyaki omáčkou. Tú pripravíme zmiešaním sójovej omáčky, japonského ryžového vína mirinu a hnedého cukru, povaríme a redukujeme.
- Ako prílohu si opečieme jarnú cibuľku a spolu so sladkým zemiakovým pyré servírujeme k steaku. Na tanieri steak ešte raz prelejeme teriyaki omáčkou.