Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré

Autor receptu: redakcia

Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zo sladkých uvarených zemiakov urobíme pyré - rozmixujeme ich s maslom a s parmezánom, ochutíme soľou podľa chuti. Hovädzí steak osolíme, okoreníme, obalíme v kakaovom masle a opečieme na grile alebo rozpálenej panvici. Dĺžka opekania závisí od toho, aký steak máte radi.
  2. Hotový steak vyberieme a potrieme teriyaki omáčkou. Tú pripravíme zmiešaním sójovej omáčky, japonského ryžového vína mirinu a hnedého cukru, povaríme a redukujeme.
  3. Ako prílohu si opečieme jarnú cibuľku a spolu so sladkým zemiakovým pyré servírujeme k steaku. Na tanieri steak ešte raz prelejeme teriyaki omáčkou.