Teriyaki bravčová panenka

Autor receptu: honestka

Dufam, ze nazov masa mam spravne uvedeny, tu tento kus masa volame "Pork Tenderloin" (bravčova sviečkova a je to taky jazyček masa). Je vzdy velmi rychlo hotovy a makučky a jeho priprava je preto velmi rychla, lebo ked sa dlho pripravuje, strati svoju štavnatost a chutnost.

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V tomto recepte vynechame sol uplne, lebo T. štava je slana. Maso pokrajame na koliečka, z jednej strany opečieme, pridame nasekanu cibulku a roztlačeny cesnak, maso prevratime a poukladame na zaklad cibulky. Opecieme spolu 5 minut, prilejeme hotovu terijyaky štavu (ja pouzivam Kikkoman znacku) par minut podusime, aby maslo dostalo do seba štavu, prilejeme 3-4 lyzicky vody s troškou škrobu zalejeme maso a nechame v panvici iba potial, aby sa voda troska odparila a sauce sa spolu prevaril.
  2. Nakoniec pridame par hlaviciek brokolice, zakryjeme na 2-3 minutky len, aby sa tato troska preparila a ked dostane krasnu zelenu farbu jedlo je hotove. Najradsej podavame s dusenou ryzou a k tomu sme mali paradajkovo- cibulovy šalat.
  3. Jedlo je ozaj velmi chutne a hlavne urobene tak rychlo, ze pokial sa stol niekym inym pripravi k jedeniu je takmer hotove. Cheers a dobru chut!