Teplý zeleninový šalát (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
50 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
Mrkvu a paštrnák osobitne uvaríme v slanej
vode. Zelenina by mala byť polomäkká. Po
dovarení schladíme v studenej vode. Mrkvu
a paštrnák nakrájame na polmesiačiky. Romanecso
okrájame na malé ružičky a rovnako ako
mrkvu a paštrnák uvaríme v slanej vode a po
dovarení schladíme.
Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do
vyhriatej rúry na 210 °C na jednu hodinu. Po
dopečení necháme vychladnúť, olúpeme ju
a nakrájame na kocky. Krúpy uvaríme domäkka
v mierne slanej vode, približne 20 minút. Granátové
jablko prekrojíme na polovicu a opatrne
z neho vyberieme plody.
Pred podávaním prehrejeme zeleninu okrem
cvikly na olivovom oleji, primiešame uvarené
krúpy a granátové jablko a tesne pred podávaním
do šalátu zamiešame čerstvý baby špenát
a dozdobíme pečenou cviklou. Dochutíme
soľou a korením.
|