Teplý zeleninový šalát (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

6
porcií
50 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup


  1. Mrkvu a paštrnák osobitne uvaríme v slanej vode. Zelenina by mala byť polomäkká. Po dovarení schladíme v studenej vode. Mrkvu a paštrnák nakrájame na polmesiačiky. Romanecso okrájame na malé ružičky a rovnako ako mrkvu a paštrnák uvaríme v slanej vode a po dovarení schladíme.

  2. Cviklu zabalíme do alobalu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 210 °C na jednu hodinu. Po dopečení necháme vychladnúť, olúpeme ju a nakrájame na kocky. Krúpy uvaríme domäkka v mierne slanej vode, približne 20 minút. Granátové jablko prekrojíme na polovicu a opatrne z neho vyberieme plody.

  3. Pred podávaním prehrejeme zeleninu okrem cvikly na olivovom oleji, primiešame uvarené krúpy a granátové jablko a tesne pred podávaním do šalátu zamiešame čerstvý baby špenát a dozdobíme pečenou cviklou. Dochutíme soľou a korením.