Foto: babkamt
Včera bola u nás suchá večera. Preto mi zostal perkelt. Rozhodla som sa , že k nemu spravím tekvicu. Aspoň sa mi uvoľní trochu Zobraziť celý popisVčera bola u nás suchá večera. Preto mi zostal perkelt. Rozhodla som sa , že k nemu spravím tekvicu. Aspoň sa mi uvoľní trochu mraznička. A okrem toho prívarky má manžel rád.
Postup
-
1
Na oleji do sklovita opražím cibuľu.Pridala som do nej 2 čl cukru.
-
2
Pripravila som mrazenú tekvicu z našej záhrady. Trochu som rozsekla na menšie kúsky.Podliala som asi 1 deci vody a dala dusiť.Nedusila som ju dlho , lebo bola mladá.Rýchlo bola uvarená. Osolila som ju.
-
3
Pripravila som si suroviny na zátrepku.Mlieko , smotanu a múku.
-
4
Do kyslej smotany a trochu mlieka som pridala 2 pl hladkej múky. Dobre som to rozmiešala.
-
5
Potom som ju vliala do tekvice. Nechala som tekvicu prevariť , aby sa zahustila.
-
6
Do zahustenej tekvice som pridala sušený kôpor , tiež zo záhrady.Dochutila som prívarok octom.
.