Foto: katarina72
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
3 kg očistenej tekvice pokrájať na kocky, 24 hodín namáčať v 3 l vody a 2 dcl octu. Z 2 l vody a 1 kg cukru uvariť sirup. Do vriaceho sirupu dať scedenú tekvicu. Z 20 dkg cukru upáliť karamel,vliať do tekvice, pridať 1 vanilkový cukor, klinčeky, škoricu. Variť cca 20 min. Horúce dať do fliaš. Do každej fľašky dať na vrch koliesko citrónu. Môžme pridať ananásovú arómu, ale nemusíme, karamel urobí svoju chuť. Sterilizujeme cca 10 - 15 min len kvôli viečku.
pekny den ti zelam ☺
ahoj Anita....pôvodne bolo v recepte miesto ananasovej aromy šťava z ananásového kompotu.....to ja som si zvolila esenciu,lebo je dostupná...