Tekvicový kompót ako ananás

katarina72 - fotkakatarina72, 5. septembra 2016
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1,2 kg
1 ks
2 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    3 kg očistenej tekvice pokrájať na kocky, 24 hodín namáčať v 3 l vody a 2 dcl octu. Z 2 l vody a 1 kg cukru uvariť sirup. Do vriaceho sirupu dať scedenú tekvicu. Z 20 dkg cukru upáliť karamel,vliať do tekvice, pridať 1 vanilkový cukor, klinčeky, škoricu. Variť cca 20 min. Horúce dať do fliaš. Do každej fľašky dať na vrch koliesko citrónu. Môžme pridať ananásovú arómu, ale nemusíme, karamel urobí svoju chuť. Sterilizujeme cca 10 - 15 min len kvôli viečku.

Diskusia k receptu

atina47
Katko, podobne jsem delala kompot z patizonu ale na rychlou spotrebu, u nas se neda sehnat ananasova esence jen vanilkova a rumova a tak jsem prestala kompot delat, prece nebudu zvykat vnoucatka na rumovou esenci a vanilkova je fadni, vanilku davame do vseho.
nadia56
@Katarina72 , vyborny recept, podobne zavarame tekvicu aj my, som rada, ze si sem pridala tuto dobrotu, hlavne nie su v nej prekombinovane chute - ako v niektorych tu uverejnenych receptoch,
pekny den ti zelam ☺
katarina72
@Atina47 (6.9.2016 10:56)

ahoj Anita....pôvodne bolo v recepte miesto ananasovej aromy šťava z ananásového kompotu.....to ja som si zvolila esenciu,lebo je dostupná...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia