Foto: zuzananoskova
Prvýkrát som tento tekvicový koláč piekla pred viac ako pred rokom a pol, do cesta som použila aj 2 vajcia (ak ho budete piecť Zobraziť celý popisPrvýkrát som tento tekvicový koláč piekla pred viac ako pred rokom a pol, do cesta som použila aj 2 vajcia (ak ho budete piecť s vajcami, treba oddeliť žĺtky-vyšľahať s cukrom a bielka- vyšľahať na sneh). Vajcia už nepoužívam, respektíve menej ako minimálne, do koláčov zvyknem prisypať viac prášku do pečiva. Doporučujem použiť tekvicu hokaido (muškátová má o dosť viac vody).
Postup
-
1
Všetko dajte do jednej misy, spolu premiešajte - vyšľahajte a vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo iba vyložený papierom na pečenie). Môžete dozdobiť tekvicovými jadierkami. Koláč pečte vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút (vyskúšajte špajlou).
-
2
Mám rada takéto "vecičky" v kuchyni, preto som si aj túto formu kúpila :-)
-
3
Tento koláč som piekla v halloweenskej forme. Bol NAJ pretože som do neho dala olivový olej s príchuťou červeného pomaranča. Voňal nádherne citrusovo!!! a chuťovo bol famózny :-)
-
4
Po upečení...
-
5
...po prevrátení z formy...
-
6
V okrúhlej sklenenej forme...
-
7
...po upečení.
Diskusia k receptu