Tekvicový koláč

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 19. mája 2013

Prvýkrát som tento tekvicový koláč piekla pred viac ako pred rokom a pol, do cesta som použila aj 2 vajcia (ak ho budete piecť Zobraziť celý popisPrvýkrát som tento tekvicový koláč piekla pred viac ako pred rokom a pol, do cesta som použila aj 2 vajcia (ak ho budete piecť s vajcami, treba oddeliť žĺtky-vyšľahať s cukrom a bielka- vyšľahať na sneh). Vajcia už nepoužívam, respektíve menej ako minimálne, do koláčov zvyknem prisypať viac prášku do pečiva. Doporučujem použiť tekvicu hokaido (muškátová má o dosť viac vody).

Suroviny

250 g
300 g
100 g
200 ml
1 bal.
1 - 1,5 dl
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetko dajte do jednej misy, spolu premiešajte - vyšľahajte a vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo iba vyložený papierom na pečenie). Môžete dozdobiť tekvicovými jadierkami. Koláč pečte vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút (vyskúšajte špajlou).

    Tekvicový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Mám rada takéto "vecičky" v kuchyni, preto som si aj túto formu kúpila :-)

    Tekvicový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Tento koláč som piekla v halloweenskej forme. Bol NAJ pretože som do neho dala olivový olej s príchuťou červeného pomaranča. Voňal nádherne citrusovo!!! a chuťovo bol famózny :-)

    Tekvicový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení...

    Tekvicový koláč - obrázok 4
  5. 5

    ...po prevrátení z formy...

    Tekvicový koláč - obrázok 5
  6. 6

    V okrúhlej sklenenej forme...

    Tekvicový koláč - obrázok 6
  7. 7

    ...po upečení.

    Tekvicový koláč - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
krásne zdobený a isto aj chutný koláčik, ešte som nejedla tekvicový, musím skúsiť
zuzananoskova
Ďakujem :-) Áno, je chutný. V podstate chutí aj podľa použitého oleja ;-) Dcére najviac chutil s arašídovým olejom a mne s olejom s príchuťou červeného pomaranča (ani s citrónovým tak nechutil). Ale aj s klasickým olejom či olivovým je výborný :-)
irenaw
veľmi pekne si ich nazdobila, tekvicové koláče sú aj u nás obľúbené. ja som postupne prešla na pyré, lepšie sa mi pozdáva upečené cesto ako so surovou tekvicou. rada pridávam aj rum a škoricu, má to taký voňavý jesenný šmrnc ;-)
stevca
takéto koláčiky ja môžééééém, dakujem za tip, už mám uložené v kk
medovnicek
chuťovo môže byť výborný a veľmi sa mi páči ako si sa vždy pohrala s jeho výzdobou a máme rovnakú záľubu - myslím v tých vecičkách do kuchyne:)
zuzananoskova
Medovnicek: ďakujem za pochvaľu, ja sa zvyknem pri takýchto múčnikoch vyhrať ;-) Aj pri pagáčikoch, na to mám trpezlivosť :-)
tutika
bez vajec je hmota hustá, pridala som viac mlieka a vajíčka / sneh z vajec urobil koláč nadýchaným/-takto mi chutí. ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia