Foto: babav
Jednoduchy,chutny kolac z tekvice ,v mojej rodine velmi oblubeny.
porcií
príprava
na 220/175 °C
Postup
-
1
Potrebujeme :jeden plat cesta na paj,ktorym vylozime okruhlu formu,vajicka ,tekvicove pyre(mozno pripravit z upecenej zltej tekvice),salko a tekvicove korenie ( u nas dostat namiesane zo skorice,hrebickov,zazvoru a muskatoveho orecha).
-
2
Do slahacej misky rozbijeme vajcia ,pridame korenie a otvorime konzervy.
-
3
Vyslahame rucne a zmesou naplnime pripravene cesto v pajovej forme.
-
4
Pecieme 15 minut v rure vyhriatej na 425 stupnov F(220 C),potom znizime teplotu na 350 stupnov F (175 C), pecieme dalsich 40 minut.Ruru v priebehu pecenia neotvarame.
-
5
Vychladime pri izbovej teplote a odlozime do chladnicky,najlepsie od vecera do rana. Krajame na porcie.
-
6
Servujeme so slahackou.Dobru chut!
a aj preto ,ze tekvice dozrievaju.Odpovedala si aj na otazku... ako si
doma urobit z tekvice pyre, pre @katulik1986. Ak dodrzis postup s teplotou, urcite sai ti cesto upecie a zdvihne ,netreba ho predpiect.
@tinka , ak sa nemylim, niekto na Vareche spominal,ze cesto na paj predavaju aj u vas..informuj sa v supermarkete..inac si ho mozes urobit aj doma,velmi jednoducho...maslove cesto ako na tart.
Vsetkym vam dakujem za nahliadnutie a mile komentare;-))
Ak na Slovensku nezozeniete pripravene cesto na tento kolac, staci spravit obycajne linecke cesto a naplnit do nizkej formy. Tekvicove pyre si kazdy moze spravit z dusenej tekvice. Ja vsak verim, ze i tam uz niekde tie konzervy predavaju. Staci sa popytat, pohladat. Ved tam uz maju vsetko ako u nas.
Ak na Slovensku nezozeniete pripravene cesto na tento kolac, staci spravit obycajne linecke cesto a naplnit do nizkej formy. Tekvicove pyre si kazdy moze spravit z dusenej tekvice. Ja vsak verim, ze i tam uz niekde tie konzervy predavaju. Staci sa popytat, pohladat. Ved tam uz maju vsetko ako u nas.
chutnejsia ako moja z konzervy ;-) .Happy Thanksgiving!