Pumpkin pie - tekvicový páj fotorecept

babav - fotkababav, 30. septembra 2011
Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept)
Foto: babav

Jednoduchy,chutny kolac z tekvice ,v mojej rodine velmi oblubeny.

8
porcií
15 minút
príprava
15/40 minút
na 220/175 °C

Suroviny

1 ks
1 3/4 salky
1 1/2 salky
2 ks surové
korenie:




Postup

  1. 1

    Potrebujeme :jeden plat cesta na paj,ktorym vylozime okruhlu formu,vajicka ,tekvicove pyre(mozno pripravit z upecenej zltej tekvice),salko a tekvicove korenie ( u nas dostat namiesane zo skorice,hrebickov,zazvoru a muskatoveho orecha).

    Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do slahacej misky rozbijeme vajcia ,pridame korenie a otvorime konzervy.

    Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyslahame rucne a zmesou naplnime pripravene cesto v pajovej forme.

    Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pecieme 15 minut v rure vyhriatej na 425 stupnov F(220 C),potom znizime teplotu na 350 stupnov F (175 C), pecieme dalsich 40 minut.Ruru v priebehu pecenia neotvarame.

    Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladime pri izbovej teplote a odlozime do chladnicky,najlepsie od vecera do rana. Krajame na porcie.

    Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Servujeme so slahackou.Dobru chut!

    Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
Koláčik vyzerá skvelo, ukladám, mám tekvice hokaido, vyskušam.
jatanika
a takýto recept som práve šla hľadať ... super! díky :-)
lovie
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!! bude v neděli! díky:)
jerica
@babav aký krásny a určite chutný koláčik ku kávičke ako vyšitý , páči sa mi , je rýchle spravený a pritom nie drahý , fotopopis na 1* ukladám KK.:-))
katulik1986
a dá sa aj u nás zohnať tekvicové pyré? prípadne nejako vyrobiť? a čo to cesto na paj? čím nahradiť?
huck
@babav čim som prečitala nadpis , hned som vedela že ho tu uklada niekto spoza Velikej Mlaky. Tam som ho totiž aj ja prvy krat okusila. Zapačil sa mi na prvy zahryz:) Bolo to prave v obdobi Halloveen-u a všetko bolo v štyle tekvic a bosoriek - od kolačikov, cukrikov, nadob, oblekov, osvetlenia do vyzdobenych domov... Nezabudnutelne zažitky :) Žialbohu u nas nemame možnost kupit hotove pyre, ale možeme si ho jednoducho pripravit doma (tekvicu upiect, alebo dusit bez vody-ona si sama pusti aby nezvodnatelo pyre), ochutit tak ako si ty uviedla . No tvoj paj kolačik je krasny a fotopostup dokonaly! Akym sposobom si dosiahla tu nadhernu formu cesta- tie vyvyšeniny (alebo ako to nazvat)? Chcela som sa len spytat upečie sa dobre aj spodna čast? Mne sa to raz nepodarilo. Cesto my ostalo nejake nedopečene, polosurove a preto som myslela, že by bolo lepšie keby som ho bola dala najskor zapiect a potom naliat plnku. Priznavam ostala som na tom prvom nevydarenom pokuse... Odvtedy som Pumpkin pie nepiekla Kde som urobila chybu?
babav
@huck , presne si to vystihla ..v tomto obdobi... az po Thanksgiving(posledny stvrtok v novembri)su tu pumpkinove hody...tradicne,
a aj preto ,ze tekvice dozrievaju.Odpovedala si aj na otazku... ako si
doma urobit z tekvice pyre, pre @katulik1986. Ak dodrzis postup s teplotou, urcite sai ti cesto upecie a zdvihne ,netreba ho predpiect.
@tinka , ak sa nemylim, niekto na Vareche spominal,ze cesto na paj predavaju aj u vas..informuj sa v supermarkete..inac si ho mozes urobit aj doma,velmi jednoducho...maslove cesto ako na tart.
Vsetkym vam dakujem za nahliadnutie a mile komentare;-))
alexdidi
Krásny páj a iste veľmi chutný....už som ho dávnejšie nerobila, je čas to napraviť....
kuchticka
@babav , pridala si pekny recept na tradicny "nas" pie, velmi pekny fotopostup.
Ak na Slovensku nezozeniete pripravene cesto na tento kolac, staci spravit obycajne linecke cesto a naplnit do nizkej formy. Tekvicove pyre si kazdy moze spravit z dusenej tekvice. Ja vsak verim, ze i tam uz niekde tie konzervy predavaju. Staci sa popytat, pohladat. Ved tam uz maju vsetko ako u nas.
kuchticka
@babav , pridala si pekny recept na tradicny "nas" pie, velmi pekny fotopostup.
Ak na Slovensku nezozeniete pripravene cesto na tento kolac, staci spravit obycajne linecke cesto a naplnit do nizkej formy. Tekvicove pyre si kazdy moze spravit z dusenej tekvice. Ja vsak verim, ze i tam uz niekde tie konzervy predavaju. Staci sa popytat, pohladat. Ved tam uz maju vsetko ako u nas.
janger
@babav , este som tekvicovy paj nepiekla. Najvyssi cas vyskusat, nie? Tento tvoj je krasny. Mas aj peknu formu na to.
jatanika
už sme si upiekli a som rada ... každému chutí ... stane sa určite našou tradičnou jesennou lahôdkou ...
francuzska1
chcem podakovat za tento skvely recept, s ktorym som zozala velky uspech u vsetkych mojich americkych kolegov... li,+ o to viac hikali ked zistovati kde som zohnala tie ich polotovary... nechceli verit, ze taky skvely sa da spravit z tekvice vypestovanej v zahradke, upecenej v rure, a nasledne spracovanej na pyre... velmi si pochvalovali a v zapati objednavali na Thanksgiving;-))) Da-ku-jeeem!!!
babav
@francuzka1 , tesim sa ,ze tento jednoduchy kolac zozal uspech a nepochybujem ,ze doma vypestovana tekvica upecena v rure bola
chutnejsia ako moja z konzervy ;-) .Happy Thanksgiving!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia