Tekvicový koláč bezlepkový

Autor receptu: nika8

Inšpirovala som sa receptom Dr.Oetker. Trochu som si ho upravila a suroviny nahradila bezlepkovými. Nám veľmi chutil, tak možno inšpiruje aj niekoho iného :). Pre nie bezlepkáčov - v recepte sa uvádza múka hladká.

40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na tortovú formu o priemere 26 cm.
  2. Na prípravu tekvicovej náplne nakrájame tekvicu na kocky. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Po udusení prebytočnú vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a necháme vychladnúť.
  3. Cesto: v mise zmiešame múku (ja som kombinovala Mix B a It) s kypriacim práškom, cukrom a soľou, pridáme maslo a mascarpone a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme na dno tortovej formy a pritlačíme. Ja som pritlačila trochu aj po bokoch formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme pri 180 C asi 15 minút. Následne korpus vyberieme a necháme mierne vychladnúť a teplotu v rúre znížime na 160 C.
  4. Náplň: dohladka vyšľaháme tekvicu s cukrom, vajíčkom, mascarpone a Zlatým klasom. Náplň rozotrieme na cesto. Vložíme do rúry a dopečieme - cca 45 minút.
  5. Na vanilkovú náplň pripravíme puding s mliekom podľa návodu na obale a nanesieme na vychadnutý koláč. Do podávania uchovávame v chlade.
  6. Koláč som dozdobila nasucho opraženými tekvicovými semienkami. Dobrú chuť :)