Tekvicový koláč bezlepkový
Autor receptu: nika8
Inšpirovala som sa receptom Dr.Oetker. Trochu som si ho upravila a suroviny nahradila
bezlepkovými. Nám veľmi chutil, tak možno inšpiruje aj niekoho iného :). Pre nie
bezlepkáčov - v recepte sa uvádza múka hladká.
40 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na tortovú formu o priemere 26 cm.
- Na prípravu tekvicovej náplne nakrájame tekvicu na kocky. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou a dusíme domäkka. Po udusení prebytočnú vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a necháme vychladnúť.
- Cesto: v mise zmiešame múku (ja som kombinovala Mix B a It) s kypriacim práškom, cukrom a soľou, pridáme maslo a mascarpone a vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme na dno tortovej formy a pritlačíme. Ja som pritlačila trochu aj po bokoch formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme pri 180 C asi 15 minút. Následne korpus vyberieme a necháme mierne vychladnúť a teplotu v rúre znížime na 160 C.
- Náplň: dohladka vyšľaháme tekvicu s cukrom, vajíčkom, mascarpone a Zlatým klasom. Náplň rozotrieme na cesto. Vložíme do rúry a dopečieme - cca 45 minút.
- Na vanilkovú náplň pripravíme puding s mliekom podľa návodu na obale a nanesieme na vychadnutý koláč. Do podávania uchovávame v chlade.
- Koláč som dozdobila nasucho opraženými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť :)