Tekvicovo-kokosová polievka (fotorecept)

Autor receptu: danda3

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme nasekaný cesnak, popražíme, nakoniec dáme pokrájanú tekvicu strednej veľkosti, trošku rímskej rasce (POZOR - má špecifickú chuť, nie každému chutí, ak ju nepoznáte, vynechajte ju.), soľ. Opečieme.
  2. Zalejeme vývarom z tekvicových semienok Varíme do mäkka.
  3. Ponorným mixérom zmixujeme, pridáme kokosovú smotanu, necháme zovrieť, chvíľku povaríme, vypneme.
  4. Precedila som ju cez sitku, pretože som ju nemala takú krémovú, ako som chcela. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a chilli, kto nemá rád ostré, vynechá.
  5. Tekvicové semienka popražíme na sucho a podávame k polievke.
  6. Kokosová smotanu, dostať ju v zdravej výžive. Samozrejme, môžete použiť aj klasickú smotanu, ale to už bude mať polievka inú chuť.