Tekvicové mafinky
Autor receptu: redakcia
Tekvica patrí
k najuniverzálnejším
plodinám.
Vieme z nej pripraviť
slané, ale aj sladké
jedlá, chuťovo zaujímavé,
zdravé, ľahké
a rôznorodé. Veď
tekvica nie je len
jedna, má rozvetvený
rodostrom...
4 porcie |
35 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Z masla a múky spravíme zápražku. Tekvicu
za tepla rozmixujeme s mliekom a v hrnci so
zápražkou spravíme hustý „tekvicový bešamel“.
- Keď hmota trochu vychladne, pridáme do nej
žĺtky, dobre dochutíme soľou a korením a nakoniec
vmiešame dobre našľahané bielky.
- Mafinové formy vymastíme maslom a vysypeme
strúhankou. Plníme do troch štvrtín
a pečieme pri 170 °C vo vodnom kúpeli asi
35 minút. Po upečení necháme najskôr vychladnúť
a potom vyberieme.