Tekvicové donuty

Tekvicové donuty

Autor receptu: redakcia

Donuty s nádychom jesene.

12-16
porcií
30 minút
príprava
20+30 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu rozpolíme, vydlabeme dužinu a aj so šupkou ju nakrájame na kúsky. Hokkaido má výbornú chutnú šupku, ktorá dodá pyré krásnu oranžovú farbu, treba to využiť. Pečieme na plechu v rúre pri vysokej teplote 200 °C približne 20 minút dozlatista.
  2. Upečenú tekvicu rozmixujeme s troškou mlieka na pyré, do receptu budeme potrebovať 140 g hotového pyré. Tekvicu môžeme upiecť a rozmixovať na pyré aj celú, a pyré, ktoré nepoužijeme, zamraziť alebo využiť napríklad na polievku s kokosovým mliekom, lebo nie je osladené.
  3. Sypké prísady nakypríme metličkou. Tekuté prísady premiešame a spojíme so sypkými. Cesto miešame len zľahka, aby donuty neboli tuhé.
  4. Cestom naplníme formu na donutky alebo mafiny. Aby nám to išlo ľahšie, môžeme cesto preniesť do cukrárskeho vrecka, bude sa nám tak lepšie pracovať. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 – 30 minút podľa veľkosti formy.
  5. Upečené donuty opatrne vyberieme z formy, namočíme do roztopeného masla a obalíme v cukre ochutenom škoricou.