Foto: jenni
Sezónna tekvíc si priam vyžaduje, aby sme jej plody využili a spravili z nich veľa rozmanitých a chutných pokrmov. U mňa to tentokrát bude Zobraziť celý popisSezónna tekvíc si priam vyžaduje, aby sme jej plody využili a spravili z nich veľa rozmanitých a chutných pokrmov. U mňa to tentokrát bude tekvicová polievka, no minule to bol aj tekvicový sladký chlebíček. Tak hor sa do tekvicových receptov! www.dontbefakebakesomecake.sk
Suroviny
1 kg |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 cm |
|
1 l (voda) |
|
200 ml |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Tekvicu si rozrežeme, vydlabeme vnútro, ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu a cesnak si taktiež očistíme a cibuľu nakrájame na kocky.
-
2
Na oleji si speníme cibuľku a prelisovaný cesnak. Pridáme očistený a nastrúhaný čerstvý zázvor. Pridáme nakrájanú mrkvu a tekvicu a chvíľu podusíme.
- 3
Zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do zmäknutia. Zmäknutú tekvicu spolu s mrkvou rozmixujeme ponorným mixérom, aby bola polievka krásne krémová. Polievku ochutíme čiernym mletým korením, soľou, muškátovým orieškom.
- 4
Na záver prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie polievky, polievku premiešame a krátko necháme prejsť varom. Kdesi som čítala, že kokosové mlieko sa nemá dlho variť, tak fakt len kratučko nechať prejsť varom. Neviem, čo je na tom pravdy, no ja kokosové mlieko tak či onak dlho nevarím. :)
- 5
Podľa chuti môžeme polievku ešte okoreniť a osoliť. Polievku môžete podávať napríklad s čerstvým domácim pečivom, alebo len tak samú. Je dosť hustá, takže zasýti a v tomto sychravom čase aj zahreje. Polievku môžete dozdobiť čerstvými bylinkami a kokosovým mliekom. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Perfektný hrnček. Podobný, ale biely, mám doma ;)
@ywett ďakujem! cením si tieto pochvaly na fotky, hlavne keď pochváli niekto, kto sám má krásne fotky :)
ale miesto hokaido použijem obyčajnú tekvicu. podla Vás bude chutiť rovnako dobre?