Tekvicová haruľa

jochanan - fotkajochanan, 24. septembra 2012
Tekvicová haruľa
Foto: jochanan

Haruľa je síce zo zemiakov,ale postup prípravy tekvicovej harule je veľmi podobný. Je výborná na večeru s mliekom. Z tohto množstva vyjde asi 7 Zobraziť celý popisHaruľa je síce zo zemiakov,ale postup prípravy tekvicovej harule je veľmi podobný. Je výborná na večeru s mliekom. Z tohto množstva vyjde asi 7 malých harúľ,ale na najedenie sa, sú to len dve porcie. Dobrú chuť.

2
porcie
27 minút
príprava
21 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
220 g
2 ks
5 strúčikov
2-3 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu nastrúhame,cesnak pretlačíme, a pozháňame všetko čo nám k haruli treba.

    Tekvicová haruľa - obrázok 1
  2. 2

    Ak je tekvica suchá,pridáme vodu,ak sa zdá veľmi mokrá,pridáme viac múky.Všetko spolu zmiešame. Môžme pridať aj lyžičku vegety.

    Tekvicová haruľa - obrázok 2
  3. 3

    Vypražíme na masti z oboch strán kým neznedne. (pre odtieň hnedej sa musí rozhodnúť každý sám)

    Tekvicová haruľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

sneica
pred par dnami som robila s tekvice aj ja...len sa tak zaprasilo po nich...:)
ancicka
Nevien,ale haruľa sa pečie v rúre,či nie?Mne to pripáda ako placka.No chutiť to môže dobré.Pridala by som ešte por,alebo cibuľku,samozrejme podľa chutí.
sisinka131
Cibuľku, slaninku a snáď jeden dva zemiaky - tak robím aj ja - sú výborné...chválim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia