Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.
8 porcií |
15 minút príprava |
50-60 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravil som si suroviny. Nadrobno nakrajanu salotku, hnedy Cukor (ja pouzivam kokosovy Cukor, ktory je vhodnejsi aj pre diabetikov). Ako tekvicu som mal acom. Maslo a sol a korenie.
- Tekvicu som si rozkrojil na polovicu a potom som ju napriec pokrajal priblizne na 2 cm polobluky.
- Nehal som si rozpustit maslo. Zapnem si ruru na pecenie, na 200 stupnov.
- Do rozpusteneho masla pridam salotku, hnedy Cukor, balsamic ocot, sol a korenie. Zamiesam.
- Nakrajanu tekvicu dam na plech vystlanny papierom na pecenie.
- Tekvicu polejem pripravenym maslom. a dame piect.
- Asi po 15 minutach som plech vybral a tekvicu poprevracal a vlozil naspat. Takto to robim kazdych 15 minut. Pecem pokial tekvica nie je maka a glazura zhustnuta.
- Ja som podaval so sladkymi zemiakmi so zelerom a jablkom (http://varecha.pravda.sk/recepty/sladke-zemiaky-so-zelerom-a-jablkom/27807-recept.html). Ale to je na kazdom z Vas.