Tekvica s balzamikovou glazúrou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Toto je jednoduchý recept na ľahké jedlo, napr. aj na večeru.

8
porcií
15 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Nadrobno nakrajanu salotku, hnedy Cukor (ja pouzivam kokosovy Cukor, ktory je vhodnejsi aj pre diabetikov). Ako tekvicu som mal acom. Maslo a sol a korenie.
  2. Tekvicu som si rozkrojil na polovicu a potom som ju napriec pokrajal priblizne na 2 cm polobluky.
  3. Nehal som si rozpustit maslo. Zapnem si ruru na pecenie, na 200 stupnov.
  4. Do rozpusteneho masla pridam salotku, hnedy Cukor, balsamic ocot, sol a korenie. Zamiesam.
  5. Nakrajanu tekvicu dam na plech vystlanny papierom na pecenie.
  6. Tekvicu polejem pripravenym maslom. a dame piect.
  7. Asi po 15 minutach som plech vybral a tekvicu poprevracal a vlozil naspat. Takto to robim kazdych 15 minut. Pecem pokial tekvica nie je maka a glazura zhustnuta.
  8. Ja som podaval so sladkymi zemiakmi so zelerom a jablkom (http://varecha.pravda.sk/recepty/sladke-zemiaky-so-zelerom-a-jablkom/27807-recept.html). Ale to je na kazdom z Vas.