Tatranská roláda
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty pridáme smotanu, soľ, mleté čierne korenie, koňak a sušené nakrájané slivky a vypracujeme jemný mäsový „tatarák“, ktorý odložíme do chladničky na krátky čas, ktorý potrebujeme na ďalšiu predprípravu zvyšku mäsa. Opracovaný srnčí chrbát osolíme, okoreníme a potrieme worcesterskou omáčkou.
- Takto pripravené divinové mäso vyváľame v krupici a zľahka opečieme. Z chladničky vyberieme „tatarák“, mierne ho roztlačíme na placku, na ktorú položíme opečený srnčí chrbát v krupici a zatočíme ho do pomletej sviečkovice. Vytvoríme plnenú sekanú, ktorú zabalíme do alobalu a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 oC.
- Omáčka: Orez zo sviečkovej a kosti upečieme do zlata v rúre, vložíme do hrnca, v ktorom máme orestovanú koreňovú zeleninu a zalejeme červeným vínom a vodou. Povaríme, zredukujeme a precedíme cez husté sito. Zjemníme maslom.
|