Foto: pacun110
Živánska je jedlo,ktoré sa dá urobiť v prírode,v pahrebe (taká chutí najlepšie),alebo doma v rúre,ako ražniči,či len tak,na plechu,prikrytá ALobalom,alebo ako ja,teraz - v Zobraziť celý popisŽivánska je jedlo,ktoré sa dá urobiť v prírode,v pahrebe (taká chutí najlepšie),alebo doma v rúre,ako ražniči,či len tak,na plechu,prikrytá ALobalom,alebo ako ja,teraz - v zapekacej mise! Základ je,dostatočne ju ochutiť a dobre podliať,aby nebola suchá...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
ja som sa,pre dnešok rozhodol,že urobím "živánku" z bravčovej panenky a kuracích pŕs. A,samozrejme, tie veci okolo toho - kvalitná slanina,šampiňóny,cibuľa a tak.
-
2
mäso som si pokrájal na úhľadné plátočky,ktoré som osolil,okorenil a nechal postáť. Nakrájal som si aj farebné papriky na ozdobu a
-
3
šampiňóny,slaninu,cibuľu a zemiaky. Mäso som poprášil sladkou a pálivou mletou paprikou a spolu som ho premiešal.
-
4
zapekaciu misu som vymastil olejom a všetky veci som tam,pekne vedľa seba, naukladal.
-
5
čo sa mi nespratalo do hranatej,som naukladal do okrúhlej na "slniečko".Podlial som to vodou,nech to nie je suché
-
6
a piekol som to v,na 2oo stupňov ,vyhriatej rúre, najprv 50 minút prikryté a potom 15 minút odokryté,tak aby sa to pekne,do červena a chrumkava,zapieklo.
-
7
podávam so zeleninovou oblohou - ja som zvolil farebné papriky,ktoré na bielom tanieri veľmi pekne vyniknú...
-
8
A veľmi chutilo aj "starkovcom"... Dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu