Taká akože živánska pre moju rodinku
Autor receptu: pacun110
Živánska je jedlo,ktoré sa dá urobiť v prírode,v pahrebe (taká chutí najlepšie),alebo doma v
rúre,ako ražniči,či len tak,na plechu,prikrytá ALobalom,alebo ako ja,teraz - v zapekacej mise!
Základ je,dostatočne ju ochutiť a dobre podliať,aby nebola suchá...
4-6 porcie |
30 minút príprava |
65 minút na 200 °C |
Postup
- ja som sa,pre dnešok rozhodol,že urobím "živánku" z bravčovej panenky a kuracích pŕs. A,samozrejme, tie veci okolo toho - kvalitná slanina,šampiňóny,cibuľa a tak.
- mäso som si pokrájal na úhľadné plátočky,ktoré som osolil,okorenil a nechal postáť. Nakrájal som si aj farebné papriky na ozdobu a
- šampiňóny,slaninu,cibuľu a zemiaky. Mäso som poprášil sladkou a pálivou mletou paprikou a spolu som ho premiešal.
- zapekaciu misu som vymastil olejom a všetky veci som tam,pekne vedľa seba, naukladal.
- čo sa mi nespratalo do hranatej,som naukladal do okrúhlej na "slniečko".Podlial som to vodou,nech to nie je suché
- a piekol som to v,na 2oo stupňov ,vyhriatej rúre, najprv 50 minút prikryté a potom 15 minút odokryté,tak aby sa to pekne,do červena a chrumkava,zapieklo.
- podávam so zeleninovou oblohou - ja som zvolil farebné papriky,ktoré na bielom tanieri veľmi pekne vyniknú...
- A veľmi chutilo aj "starkovcom"... Dobrú chuť!!!