Tajomstvo v palacinke fotorecept

evarodna - bez fotkyevarodna, 24. februára 2013
Tajomstvo v palacinke (fotorecept)
Foto: evarodna

Palacinky pripravujem nielen nasladko ale aj naslano s rôznymi plnkami. Zeleninovou, so šunkou a syrom, šampiňónmi. Tentoraz som ich naplnila orestovanou kuracou pečienkou a Zobraziť celý popisPalacinky pripravujem nielen nasladko ale aj naslano s rôznymi plnkami. Zeleninovou, so šunkou a syrom, šampiňónmi. Tentoraz som ich naplnila orestovanou kuracou pečienkou a syrom. Dobrú chuť. :)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Do palacinkového cesta:
500 g
2 ks
100 g
Na obaľovanie:

Online leták

Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, vajec, soli pripravíme cesto a upečieme palacinky.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme pečienku, udusíme domäkka. Dochutíme soľou, korením, vegetou.

    Tajomstvo v palacinke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme palacinky, obalíme ich v trojobale, vysmažíme. Ako príloha sú vhodné zemiaky.

Diskusia k receptu

1zdenko
to moze byt dobre... co robis, ked sa ti palacinka pri vysmazani neotvori? Pouzivas sparatko?
evicka63
robievam podobne s kuracím mäskom a je to fajné, je to dobrý recept keď je trochu viac voľného času a potrebujeme minúť to čo je v chladničke a naje sa z toho celá rodina.... ja takýmto receptom čo likvidujú zostatky z chladničiek fandím... a preto sa nemusí kupovať špeciálne na to surovina.... @1zdenko a pred obalovaním keď ich naplním trochu viacej tam šupnem zopár špáratiek.... :)
gubics
Palacinky treba tak zakrútiť ako plnenú kapustu, čiže z jednej strany zasunúť koniec do toho valca ktorý sa vytvoril .A nie je potrebné dávať do troj obalu stačí do vajíčok a strúhanky, lebo už sa samotné palacinky sú z múky.Ja ich aspoň tak robím.
martamm
Super, toto snáď skonzumuje aj môj prieberčivý manžel :)