Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky fotorecept

zuzankavarecha - bez fotkyzuzankavarecha, 15. apríla 2015

táto polievočka by bola presne to, čo by som si za posledné € kúpila :) už roky je mojou obľúbenou a nedokážem sa jej prejesť.. len nedávno som objavila pastu na prípravu ostrokyslej a na jej zadnej strane je návod. trošku som ho podľa môjho gusta pozmenila a výsledok posúďte sami :) A čo ešte poteší: krátky čas prípravy :)

6
porcií
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (Spice Pasta for Sechuan Hot&Sour Soup výr. Asian Home Gurmet)
2 ks
1 ks
300 g (čínska zmes)
300 g
2 ks
13 PL
13 PL (alebo majzéna)
3 PL
13 PL
2 l
 posekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    3 PL oleja zahrejeme a krátko popražíme na ňom kuracie prsia nakrájané na drobné kocky

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ingrediencie, ktoré urýchľujú postup prípravy :)

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v teplej vode rozpustíme a rozmiešame bujóny, pastu, pridáme sójovú omáčku, soľ a nalejeme do hrnca

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nadrobno rozmixovanú čínsku zeleninovú zmes (mixovanie ide ľahšie, keď k zelenine pridáte kus vody :) a dolejeme do hrnca vodu. Varíme cca hodinu a pol na miernom ohni

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    13Pl Majzeny a vody rozmiešame, pridáme do polievky a necháme prevrieť (zhustne)

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozšľahané vajíčka prelejeme do polievky cez jemné sitko, premiešame, odstavíme.

  7. 7

    Môžeme dochutiť pážitkou, bielym tofu nakrájaným na kocky, prípadne ešte soľou, sójovou omáčkou, sambal ölekom (čili pasta) a octom podľa chuťových pohárikov ;) Dobrú chuť!

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
@rea1 aby sa spojili chute..navyse ak to varim kratko, zelenina (priamo z mrazaka) je potom chrumkava a to nemusim
@radox1 maizenu nemusis davat vobec :) ja osobne mam rada hustejsiu :)
@jarunka keby ma nebavilo, neskusala by som celodoobedne komplikovane recepty na ostrokyslu ale by som ju nadalej kupovala..chcela som sa len podelit o rychlu verziu :)

Mimochodom uz ju niekto z vas podla mojho receptu aj spravil? ;)
omg hejteri, ake komplexy si tu riesite? receptik je krasne spracovany krok po kroku, fotky pekne, akoze co riesite?
ja si tuto polievocku dnes navarim, dakujem autorke, ze sa podelila o easy peasy receptik. ostrokyslu milujem a bio hubovy bujon z rakuska prezijem, aj tu majzenu :D myslim, ze ludstvo konzumuje daleko horsie umeliny ako toto. peace
@adkus , super ze vyskusas tento receptik. a hlavne dodrz vsetky suroviny a cas tohto rychleho receptu. Mrazenu zeleninu varit 1.5 hodiny 150 g skrobu nerobis kolac ale polievku a to autorka chce a jasne ze 6 lyziciek soli na 300 g kuracieno masa.
Ja radsej ostanej pri otrepanej cinskej verzii tohto receptu aj ked je pomala aj s krajanim bude za 10 minut.



... aby sa spojili chute. preboha, aké? zelenina, či mrazená či akákoľvek, po poldruhahodinovom varení bude rozblemcaná na mraky. ale keď ti to takto chutí, prečo nie? veď chute a facky sú rôzne. @adkus , akože riešime recept. to sa smú pridávať iba ohíkavacie komentáre? ty si kľudne túto easy peasy polievočku navar, ja si ju rozhodne nenavarím, lebo sa mi nepáči. a čo má byť? relaxuj a nerieš si tu komplexy.
Neviem síce, aká je výsledná chuť polievky, na obrázku vypadá pekne, ani sa mi nechce veriť, že je v nej 13 lyžíc maizeny, ak dám tri, už je to v podstate dosť husté a to platí aj na 13 lyžíc sójovej omáčky, veď je slaná a okrem nej tam ide ešte niekoľko slaných ingrediencií, preto sa mi ten pomer nezdá, akoby sa suroviny nezhodli s popisom, ale polievka sa varila (dosť dlho, pol hodina by bola dosť), a zjedla, čo je hlavné.

Pridaj komentár k receptu: