Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky fotorecept

zuzankavarecha - bez fotkyZuzankavarecha, 15. apríla 2015 12:02
Ďalšie recepty »

táto polievočka by bola presne to, čo by som si za posledné € kúpila :) už roky je mojou obľúbenou a nedokážem sa jej prejesť.. len nedávno som objavila pastu na prípravu ostrokyslej a na jej zadnej strane je návod. trošku som ho podľa môjho gusta pozmenila a výsledok posúďte sami :) A čo ešte poteší: krátky čas prípravy :)

6
porcií
15 min
príprava
100 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (Spice Pasta for Sechuan Hot&Sour Soup výr. Asian Home Gurmet)
2 ks
1 ks
300 g (čínska zmes)
300 g
2 ks
13 PL
13 PL (alebo majzéna)
3 PL
13 PL
2 l
 posekaná
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    3 PL oleja zahrejeme a krátko popražíme na ňom kuracie prsia nakrájané na drobné kocky

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ingrediencie, ktoré urýchľujú postup prípravy :)

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v teplej vode rozpustíme a rozmiešame bujóny, pastu, pridáme sójovú omáčku, soľ a nalejeme do hrnca

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nadrobno rozmixovanú čínsku zeleninovú zmes (mixovanie ide ľahšie, keď k zelenine pridáte kus vody :) a dolejeme do hrnca vodu. Varíme cca hodinu a pol na miernom ohni

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    13Pl Majzeny a vody rozmiešame, pridáme do polievky a necháme prevrieť (zhustne)

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozšľahané vajíčka prelejeme do polievky cez jemné sitko, premiešame, odstavíme.

  7. 7

    Môžeme dochutiť pážitkou, bielym tofu nakrájaným na kocky, prípadne ešte soľou, sójovou omáčkou, sambal ölekom (čili pasta) a octom podľa chuťových pohárikov ;) Dobrú chuť!

    Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist