Tagliatelle s pórom, šunkou, šampiňónmi

Autor receptu: bubelka

Ak máte chuť na rýchly obed a milujete cestoviny, skúste túto rýchlovku :)

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pór nakrájajte na kolieska a poduste na oleji. Pridajte na kocky nakrájané a očistené šampiňóny, poduste 10 min. Nakoniec pridajte na malé pásiky pokrájanú šunku (odporúčam nejakú jemne zaúdenú, výborná je šunka od kosti), vytlačte bambino a prilejte smotanu. Ešte chvíľu povarte, kým to nezačne bublať, dochuťte korením. Soľ nie je potrebná, kedže bambino a šunka sú dosť slané samé o sebe.
  2. Uvarte cestoviny, môžu byť akékoľvek, no tagliatelle sú ideálne. Zmiešajte s už pripravenou pórovo-šunkovo-šampiňovou zmesou a podávajte posypané parmezánom.