Tagliatelle s hríbami

Autor receptu: timara

Hríbova sezóna pokračuje...tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli uvedené šampiňóny a sušené hríby. Ale s čerstvými dubákmi boli cestoviny voňavejšie a neodolateľnejšie.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo väčšom množstve osolenej vody uvaríme cestoviny (al dente). Medzi tým si pripavíme omáčku tak, že na olivovom oleji opečieme na plátky nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme a pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Časť opečených dubákov som si odložila bokom.
  2. K dubákom v panvici pridáme šťavu z polovice citróna, na drobno nasekanú petržlenovú vňať a prilejeme smotanu (v pôvodnom recepte bola uvedená kyslá smotana).
  3. Omáčku už iba prehrejeme a vsypeme k nej cestovny. Ak je treba dochutíme ešte soľou, korením alebo citrónovou šťavou. Premiešame. Servírujeme ešte horúce. Ja som ich prizdobila opečenými dubákmi (ktoré som si odložila) a čerstvou petržlenovou vňaťou. Kto má chuť, môže ešte posypať parmezánom.