Halušky s kyslú-kvašnú kapustú po našom fotorecept
Foto: ancicka
Začína čas kvasenia kapusty a ja ešte mám zo starých zásob,súdok treba výprazdniť tak varím a rozdám ,aby sme mohli naložiť novú.Halušky preto po Zobraziť celý popisZačína čas kvasenia kapusty a ja ešte mám zo starých zásob,súdok treba výprazdniť tak varím a rozdám ,aby sme mohli naložiť novú.Halušky preto po našom,lebo my ich máme radi aj zo zemiakmi a škvarkami.Takéto halušky sa varia u nás a sú výborne hlavne ked sa prihievajú znova.Aspoň nám lepšie chutia aj na druhý deň,preto varím vždy viac a varím od oka,ako asi väčšina gazdiniek.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa potreby |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí,1-2 |
|
podľa potreby |
|
podľa chutí |
|
podľa chutí |
|
Postup
-
1
Zemiaky si očistíme a nakrajam na kryžalky.Uvarím.Počas varenia ich osolím.
-
2
Cibuľku spením na troške oleja,
-
3
a pridám pokrájanu kyslú kapustu a udumstujem.Ja to robím tak,že kapustu podlejem troškou vody zo zemiakov a kapusta sa dusí,kým voda sa neodparí.Vtedy je kapusta akurát.
-
4
Medzi tým si pripravím cesto na halušky.Zemiaky nastrúham na jemno,pridám trocha vody a podľa potreby múky.Zatiaľ čo prípravim cesto ,tak mi zovrie voda a posadzam halušky do osolenej vody.
-
5
Medzi tým si nakrajam slaninku na kocky a spražím.
-
6
Halušky scedím a pridám ku kapuste,
-
7
potom uvarené zemiaky a nakoniec škvarky z masťou.
-
8
Premiešam a podľa chutí osolím a pridám peper.
@evanaaa ,nie nesú to džatky.Džatky sú tiež spišské jedlo,ale sú to zemiaky so škvarkami ,bez kapusty.