Syrový chlebík

douglas - fotkadouglas, 29. mája 2013
Syrový chlebík
Foto: douglas

Manžel ma požiadal, aby som upiekla niečo syrové...

15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 a 3/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
2 a 1/2 ČL
3/4 ČL (nemusí byť)
1 hrnček (typu Cheddar)
1 ks
3/4 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1 hrsť (thymián, oregano a pažitka)




Postup

  1. 1


    Predhrejeme rúru na 200°C.
    Suroviny použité v rcp mali izbovú teplotu.

  2. 2

    Múku, cukor, sodu bikarbónu, soľ a na kúsky nastrúhaný syr (strúhala som na 4-hrannom struhadle na strane, kde vznikajú tzv.platkové rezy) zmiešame vo väčšej miske. V druhej miske dobre vymiešame vajíčko, mlieko a olej. Prisypeme obsah 1.misky, pridáme hrsť čerstvých byliniek a všetko dobre premiešame. Vytvorí sa lepkavá hmota, ktorú dáme do olejom vymazanej formy á biskupský chlebíček.

  3. 3

    Pečieme cca 35mins. Pokiaľ sa po uvedenej dobe pečenia na páratko nič nelepí - syrový chlebík je upečený a necháme ho vo forme vychladnúť.

    Syrový chlebík - obrázok 3
  4. 4


    Hrnček á 200ml
    ĎAKUJEM za čas venovaný tomuto výbornému recepisu a vašim milým komentárom.

Diskusia k receptu

tatiana1777
Tak tento chlebík by mi určite chutil!!! Ktorý syr, u nás dostupný, je vhodný?
tiginko
zaujímavý chlebík, viem si v ňom predstaviť aj také sušené paradajky. @tatiana1777 Chedar je sem-tam dostať aj u nás, napr. v Bille, ja ho kupujem v Metre. Je to jeden z mojich najobľúbenejších na tepelnú úpravu. Len je trošku drahší, tak nie až tak často...
douglas
@tiginko - ;) ja som si sušené paradajky dala k tomu ako prílohu; Samozrejme môže sa pridať to, čo každému chutí resp. vyhovuje. Vďaka :).
radost
syr plus bylinky...a nasladko? mohlo by byť aj naslano? syr možno nahradiť tvarohom?...vdaka za odpovede..
zaujímavý recept..želám pokojný deň...tu prší od noci..:-)
youness30
kolacik som prave dopiekla, ochutnala...je chutny, ale nabuduce bez toho cukru, alebo len minimum....je skor sladky ako slany a ja radsej slany....a zbytocne to zabija syrovu chut....ale inak bude patrit pre mna do receptov, ktore sa budu urcite u mna v kuchyni opakovat
douglas
@radost : Ďakujem za komentár. S tvarohom neviem, ale za vyzkúšanie... a čo sa sladko vs. slaného týka, veľmi dobre to napísala @youness30 . Súhlasím s jej názorom...sama osobne dávám do jedla čo najmenej soli a cukru... o tukoch - ani nepíšem ;). @youness30 : Vďaka za koment. Toho cukru som do svojho chlebíku dala 1/4 hrnčeku, ale na 2 bochníčky! Nech sa darí :).