Foto: douglas
Manžel ma požiadal, aby som upiekla niečo syrové...
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 a 3/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 a 1/2 ČL |
|
3/4 ČL (nemusí byť) |
|
1 hrnček (typu Cheddar) |
|
1 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka |
|
1 hrsť (thymián, oregano a pažitka) |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 200°C. Suroviny použité v rcp mali izbovú teplotu.- 2
Múku, cukor, sodu bikarbónu, soľ a na kúsky nastrúhaný syr (strúhala som na 4-hrannom struhadle na strane, kde vznikajú tzv.platkové rezy) zmiešame vo väčšej miske. V druhej miske dobre vymiešame vajíčko, mlieko a olej. Prisypeme obsah 1.misky, pridáme hrsť čerstvých byliniek a všetko dobre premiešame. Vytvorí sa lepkavá hmota, ktorú dáme do olejom vymazanej formy á biskupský chlebíček.
- 3
Pečieme cca 35mins. Pokiaľ sa po uvedenej dobe pečenia na páratko nič nelepí - syrový chlebík je upečený a necháme ho vo forme vychladnúť.
- 4
Hrnček á 200ml ĎAKUJEM za čas venovaný tomuto výbornému recepisu a vašim milým komentárom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@tatiana1777 , myslím, že sa hodí každý tvrdý syr. Ja som použila Appenzeller "Mild"48%. :).
zaujímavý recept..želám pokojný deň...tu prší od noci..:-)