Syrovo-cibuľový bochník (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Starý anglický recept...vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také zlé... dobre sa hodí k studeným šalátom, nárezom, k mäsu alebo k polievkam...ja som robil dnes perkelt, tak bol k tomu....

Postup

  1. Potrebujeme formu 25x10x10cm, Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme na masle /asi 25 do zlatista a necháme vychladnúť.
  2. do misy preosejeme múku, pridáme droždie, mleté horčicové semienka, soľ, čierne korenie, na slzičkovom strúhadle nastrúhaný syr /asi 3/4/ a cibuľu, trochu zamiešame pridáme mlieko a vodu a spracujeme na vláčne cesto. Miesime asi 8-10 min. Vymiesené cesto zakryjeme a necháme na teplo miest asi 45-60 minút kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto, vyklopíme na dosku , trochu premiesime a rozdelíme na 20 menších kúskov a vytvarujeme do tvaru guliek.
  4. spodok vymastenej formy vyložíme tesne vedľa seba prvou polovicou cesta, potrieme maslom, nakladieme druhú polovicu cesta, potrieme maslom, zakryjeme fóliou a necháme 45 mim, kysnút na teplom mieste.
  5. Nakysnuté cesto posypeme zvyškom syra a vložíme na 190 stupňov C predhriatej rúry pečieme asi 40-45 min. Ak nám veľmi chytá vrch, tak asi v polovici prikryjeme fóliou.
  6. Upečený bochník vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.