Syrové zemiaky

Autor receptu: marienka44

Recept som našla na stránke www.dobruchut.sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty ďalšia stránka www.aktuality.sk. Po prvom vyskúšaní mi jedlo veľmi chutilo, tak som ho zopakovala zas. Takto pripravené zemiaky možu byť ako príloha alebo ako aj samostatné jedlo.

5
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na menšie kúsky alebo plátky, šunku a hermelín na kocky, cibuľu na polkolieska, nivu podrobíme a všetko v pekáči zmiešame a okoreníme. Zalejeme smotanou a vložíme do vyhriatej trúby. Pečieme asi 35 minút v jenskej mise zakrytej vekom, potom na vrch posypeme strúhaný syr a pripečieme odokryté dozlatista. Jenskú misu som si predtym vymastila olejom a vysypala celozrnnou strúhankou.
  2. Ja som použila miesto klasickej šunky KLadenskú pečeň z Lidla asi 100 g. Nesoliť ! Syry sú dostatočne slané. Množstvo syrov môžete korigovať podľa chuti a zásob v chladničke.
  3. Podávame so zeleninovým šalátom.