Foto: lovemuffin
Dnes som sa rozhodla pridať túto chutnú slanú verziu muffinov. Prekvapte nimi svoju polovičku na raňajky, zbaľte ich deťom na desiatu, či pre priateľov Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodla pridať túto chutnú slanú verziu muffinov. Prekvapte nimi svoju polovičku na raňajky, zbaľte ich deťom na desiatu, či pre priateľov na piknik alebo výlet. Sú veľmi praktické a jednoduché na prípravu. http://nikilovemuffin.blogspot.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks veľké |
|
1 téglik |
|
6 PL |
|
3/4 hrnčeka |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Suroviny si pred pečením vyberieme z chladničky aby mali rovnakú izbovú teplotu, inak sa cesto zrazí. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V jednej miske si zmiešame všetky suché suroviny (múka, k.prášok, sóda bi karbónu, soľ, korenie), v druhej miske zmiešame vajcia, olej, jogurt, nakoniec primiešame zmes syr + cesnak + bylinky (tie je treba dobre premiešať aby sa spojili suroviny). Nakoniec primiešavame postupne suché suroviny. Najlepšie je piecť tieto muffiny v silikónových formách, tie netreba vytrieť olejom, muffiny sa na ne nelepia. Pečieme cca 20 minút kým nie sú muffiny nadýchané a zlatisté (zbytočne dlho ich nepečte lebo budú suché). Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť 10-15 minút kým sa cesto ustáli. Skladujte v uzavretej vzduchotesnej nádobe, nech neobschnú. Správajte sa k nim ako ku chlebíku. Pred konzumáciou ich môžete vždy trochu zohriať v rúre alebo v mikrovlnke, nech sú ako čerstvé.
Pridávam do KK.
myslím, že klasický, malý