Bezlepkové syrové pečivo

Syrové bagels bez lepku

Autor receptu: novalim

Poznáte americke pečivo zvané bagel? Ak nie, zoznámte sa s naším bezlepkovým receptom na toto chutné a variabilné pečivko. Môžete ho posypať syrom, makom, sezamom alebo inými semiačkami a podávať prekrojené a potreté maslom, čerstvým syrom, alebo dokonca aj džemom či arašidovým maslom. Ochutnajte!

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku nasypeme do väčšej misy. V strede urobíme priehlbinku, rozmrvíme do nej droždie a pridáme cukor. Všetko zalejeme vodou. Prikryjeme utierkou a necháme asi 15 minút kysnúť na teplom mieste, kým sa nám urobí kvások.
  2. Potom pridáme soľ a cesto dobre vymiesime, aby bolo hladké.
  3. Vyklopíme ho na pomúčenú dosku, znova ručne premiesime a sformujeme na 8 rovnakých guliek. Do každej urobíme varechou dieru a potom bagels trochu stlačíme na požadovaný tvar. Uložíme na plech s papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme kysnúť približne 25-30 minút.
  4. Bagels najprv varíme vo vriacej vode 3-4 minúty. Vyberieme z vody a znova poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme postrúhaným syrom.
  5. Vložíme do rúry a pečieme dozlatista na 180-200 °C približne 25 minút. Podávame s jogurtovým dipom.