Bezlepkové syrové pečivo
Syrové bagels bez lepku
Autor receptu: novalim
Poznáte americke pečivo zvané bagel? Ak nie, zoznámte sa s naším bezlepkovým receptom na toto chutné a variabilné pečivko. Môžete ho posypať syrom, makom, sezamom alebo inými semiačkami a podávať prekrojené a potreté maslom, čerstvým syrom, alebo dokonca aj džemom či arašidovým maslom. Ochutnajte!
8 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Múku nasypeme do väčšej misy. V strede urobíme priehlbinku, rozmrvíme do nej droždie a pridáme cukor. Všetko zalejeme vodou. Prikryjeme utierkou a necháme asi 15 minút kysnúť na teplom mieste, kým sa nám urobí kvások.
- Potom pridáme soľ a cesto dobre vymiesime, aby bolo hladké.
- Vyklopíme ho na pomúčenú dosku, znova ručne premiesime a sformujeme na 8 rovnakých guliek. Do každej urobíme varechou dieru a potom bagels trochu stlačíme na požadovaný tvar. Uložíme na plech s papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme kysnúť približne 25-30 minút.
- Bagels najprv varíme vo vriacej vode 3-4 minúty. Vyberieme z vody a znova poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme postrúhaným syrom.
- Vložíme do rúry a pečieme dozlatista na 180-200 °C približne 25 minút. Podávame s jogurtovým dipom.