Syrová terina

Syrová terina s vlašskými orechmi

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava

Postup

  1. Orechy aj sušené marhule nahrubo nasekáme a v miske zmiešame so 100 g mascarpone. Ochutíme medom, mletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Pridáme umyté, osušené a nasekané reďkovkové klíčky.
  2. V druhej miske zmiešame zvyšné mascarpone s na kúsky nakrájanou gorgonzolou.
  3. Dno formy s rozmermi 20 x 10 cm vystelieme potravinovou fóliou tak, aby formu po bokoch presahovala. Na dno natrieme polovicu gorgonzolovej zmesi, na ňu naukladáme celú orechovo-marhuľovú zmes a ukončíme ďalšou gorgonzolovou vrstvou. Terinu prikryjeme prečnievajúcou fóliou a vložíme na 12 hodín do chladničky.
  4. Pred podávaním terinu opatrne vyklopíme na podnos. Pred podávaním posypeme nasekanými orechmi, listovým šalátom a jedlými kvetmi. Podávame s francúzskou bagetou.