Syrová terina
Syrová terina s vlašskými orechmi
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 (+ chladenie) minút príprava |
Postup- Orechy aj sušené marhule nahrubo nasekáme a v miske zmiešame so 100 g mascarpone. Ochutíme medom, mletým
čiernym korením a dôkladne premiešame. Pridáme umyté, osušené a nasekané reďkovkové klíčky.
- V druhej miske zmiešame zvyšné mascarpone s na kúsky nakrájanou gorgonzolou.
- Dno formy s rozmermi 20 x 10 cm vystelieme potravinovou fóliou tak, aby formu po bokoch presahovala. Na dno
natrieme polovicu gorgonzolovej zmesi, na ňu
naukladáme celú orechovo-marhuľovú zmes a ukončíme ďalšou gorgonzolovou vrstvou. Terinu prikryjeme
prečnievajúcou fóliou a vložíme na 12 hodín do chladničky.
- Pred podávaním terinu opatrne vyklopíme na podnos. Pred podávaním posypeme nasekanými orechmi, listovým šalátom a jedlými kvetmi. Podávame s francúzskou bagetou.
|