Foto: pupava
Na intráku jedávam prevažne sáčkové, no s domácou sa nedá porovnať! Je výborná, sýta a keďže milujem krémové polievky, zrejme aj jedna z nových Zobraziť celý popisNa intráku jedávam prevažne sáčkové, no s domácou sa nedá porovnať! Je výborná, sýta a keďže milujem krémové polievky, zrejme aj jedna z nových obľúbených :)
Postup
-
1
Na panvici si osmažíme múku, prilejeme k nej zeleninový vývar. Chvíľu varíme za stáleho miešania (dávame pozor hlavne na to, aby sa nám neurobili hrudky). Základ je, aby múka bola horúca a vývar studený (alebo naopak).
- 2
Vlejeme smotanu, primiešame nastrúhaný syr. Ja som dávala eidam a kráľovský syr údený. V podstate je to jedno, ide hlavne o to, aby to bol tvrdý syr a taký, ktorý máte radi. Stále miešame.
- 3
Pridáme pretlačený cesnak (alebo trochu sušeného). Stále miešame. Ak sa nám zdá polievka stále príliš hustá, pokojne pridáme mlieko. Stále miešame.
- 4
Počkáme, kým polievka začne vrieť a môžeme podávať. Pridať môžeme opečený chlieb. Polievku som neochucovala ani soľou, ani korením, no ak máte radi, do toho. Totiž syr sám o sebe je dosť slaný a vývar takisto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@diabambulka @elisticka - snáď chutilo :)