Sypaný tvarohový koláč
Foto: frommykitchendotcom
40 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Cesto - v miske zmiešame 1 hrnček kryštálového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky a prášok do pečiva. Pripravíme si menší hlbší plech, ktorý vymastíme a naň vysypeme polovicu sypkej zmesi na cesto.
- 2
Pripravíme si plnku: zmiešame 3 mäkké tvarohy (750 g) , 3 vanilkové cukre, pudingový prášok (môže byť aj Zlatý klas), 3 vajcia, 1/2 l mlieka, rum podľa chuti, trošku nastrúhanej citrónovej kôry a 3 PL kryštálového cukru ( kto má rád sladšie, aj viac). Dobre vymiešame.
- 3
Polovicu cesta v plechu zalejeme plnkou a na to vysypeme druhú polovicu sypkého cesta.
- 4
Na vrch poukladáme margarín nakrájaný na tenké plátky. Takto pripravený koláč necháme odstáť 24 hod, ináč sa bude trúsiť.
- 5
Pečieme na 180 °C 35-40 min do zlatista.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1/2 l mlieka = 1/2 litra mlieka = 500 ml mlieka. Nech sa koláč vydarí!
Koláčik musí odstáť 24 hodín v surovom stave, alebo po upečení🤔? Vopred ďakujem za odpoveď
Pekný víkend prajem