Sypaný makový koláčik
Foto: matased
Tak toto je pre mňa asi najmakovejšia dobrota, akú som kedy jedla. Na prípravu veľmi jednoduchý postup, ale výsledok zaručene prekvapil všetkých. Koláč Zobraziť celý popisTak toto je pre mňa asi najmakovejšia dobrota, akú som kedy jedla. Na prípravu veľmi jednoduchý postup, ale výsledok zaručene prekvapil všetkých. Koláč pečiem na polovičnom plechu, je sýty, ale v našej rodine veľmi obľúbený.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
2 šálky |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 malý pohár |
|
(postrúhané jablká, višne) |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny zmiešame v miske dokopy.
- 2
Maslom dobre vymastíme malý plech a rovnomerne doňho nasypeme tretinu sypkej zmesi. Na to poukladáme ľubovoľné ovocie - postrúhané jablká, višne, každému podľa chuti.
- 3
Na ovocie opäť nasypeme tretinu makovej zmesi a znova poukladáme rovnomerne ovocie. Naň nasypeme poslednú tretinu zmesi.
- 4
Celé maslo nakrájame na tenké plátky a poukladáme rovnomerne na vrch, na celú plochu. Dáme do rúry piecť na 170 stupňov, približne na 40 minút.
- 5
Potom koláčik vyberieme, potrieme kyselkavým džemom a zapečieme ešte ďalších 10 minút. Pochúťka je hotová.
Tiež makový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Verím, že Vám určite zachutí..
On sa ani nemá prečo nadvihnut, nieje tam PDP ani drozdie.
Vlastne je tam PDP, opravujem 😉
Dobrý večer, koláč som piekla niekoľko krát , nadvihnúť sa nemá, ako kysnutý a suchý tiež nie je, keď sa tam dá dostatok vhodného ovocia- višne, jablká...to je dosť šťavnaté.
TREBA ČÍTAŤ,PRÁŠOK DO PEČIVA JE V RECEPTE