Makový koláč

Sypaný makový koláčik

Autor receptu: matased

Tak toto je pre mňa asi najmakovejšia dobrota, akú som kedy jedla. Na prípravu veľmi jednoduchý postup, ale výsledok zaručene prekvapil všetkých.* Koláč pečiem na polovičnom plechu, je sýty, ale v našej rodine veľmi obľúbený.

24
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky sypké suroviny zmiešame v miske dokopy.
  2. Maslom dobre vymastíme malý plech a rovnomerne doňho nasypeme tretinu sypkej zmesi. Na to poukladáme ľubovoľné ovocie - postrúhané jablká, višne, každému podľa chuti.
  3. Na ovocie opäť nasypeme tretinu makovej zmesi a znova poukladáme rovnomerne ovocie. Naň nasypeme poslednú tretinu zmesi.
  4. Celé maslo nakrájame na tenké plátky a poukladáme rovnomerne na vrch, na celú plochu. Dáme do rúry piecť na 170 stupňov, približne na 40 minút.
  5. Potom koláčik vyberieme, potrieme kyselkavým džemom a zapečieme ešte ďalších 10 minút. Pochúťka je hotová.