Makový koláč
Sypaný makový koláčik
Autor receptu: matased
Tak toto je pre mňa asi najmakovejšia dobrota, akú som kedy jedla. Na prípravu veľmi jednoduchý postup, ale výsledok
zaručene prekvapil všetkých.* Koláč pečiem na polovičnom plechu, je sýty, ale v našej rodine veľmi obľúbený.
24 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky sypké suroviny zmiešame v miske dokopy.
- Maslom dobre vymastíme malý plech a rovnomerne doňho nasypeme tretinu sypkej zmesi. Na to poukladáme ľubovoľné ovocie - postrúhané jablká, višne, každému podľa chuti.
- Na ovocie opäť nasypeme tretinu makovej zmesi a znova poukladáme rovnomerne ovocie. Naň nasypeme poslednú tretinu zmesi.
- Celé maslo nakrájame na tenké plátky a poukladáme rovnomerne na vrch, na celú plochu. Dáme do rúry piecť na 170 stupňov, približne na 40 minút.
- Potom koláčik vyberieme, potrieme kyselkavým džemom a zapečieme ešte ďalších 10 minút. Pochúťka je hotová.