Foto: danielas
Poradila mi ho moja sestra,ktorá je skvelá kuchárka. Napriek tomu som ho dlho odkladala, lebo ide doňho zeler a práve ten mi akosi "nevonia." Zobraziť celý popisPoradila mi ho moja sestra,ktorá je skvelá kuchárka. Napriek tomu som ho dlho odkladala, lebo ide doňho zeler a práve ten mi akosi "nevonia." No keď konečne prišiel na rad,ostala som ním nadšená a veru ho odvtedy raz do týždňa spravím. Ten zeler mi zrazu chutí a pristihla som sa, že sa mi ho tam pýta i viac....
porcie
príprava
Postup
-
1
Cviklu postrúhame na hrubé rezance. Jablká na tenšie slíže. Zeler, v množstve asi pol jabľčka, tiež na tenké slížiky.. Komu zeler "nevonia", môže nahradiť feniklom. Mne sa lepšie osvedčil práve ten zeler. Ak sú jabľčka suchšie, alebo sladké,možno dochutiť citrónom. Pridáme za hrsť na hrubo posekaných vlašských orechov. Množstvá jednotlivých surovín si pochopiteľne môžete prispôsobiť vašej chuti. Hotovo. Môj najmladší vnúčik by povedal...a dobrú chutečku...
tú mrkvu+olivový olej rada vyskúšam, prečo nie? Bude obmena. Díky za nápad:)
@mama3chlapov-ten batôžtek s cviklou zapečenou v rúre nepoznám, znie to lákavo, môžeme skúsiť aj u nás
@marianne69 - potešilo, že pochutil :)
všetkým ďakujem za príspevky
dnes som spravila ďalšiu várku,všetko zmizlo ako Hopkirk .