Svieži šalát zo sójových bôbov s feniklom

martamm - fotkamartamm, 6. apríla 2012
Svieži šalát zo sójových bôbov s feniklom
Foto: martamm

Mám rada rôzne bezmäsité jedlá a naposledy som si pripravila tento šalát. V prípade, že máte v mraznične tak, ako ja k dispozícii balíčky Zobraziť celý popisMám rada rôzne bezmäsité jedlá a naposledy som si pripravila tento šalát. V prípade, že máte v mraznične tak, ako ja k dispozícii balíčky s uvarenou sójou, šallát je raz-dva na stole. Ešte rada k vareniu sóje, mám odskúšané, že keď napučanú a mierne predvarenú sóju zbavím šupiek, vôbec nemám po jej konzumácii tráviace problémy.... Je to síce trocha zdĺhavé, ale oplatí sa.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 gr uvarená
1 ks čerstvý
1/2 PL s príchuťou citróna

Postup

  1. 1

    Fenikel nakrájame na rezančeky, zmiešame s uvarenou sójou, podľa chuti osolíme bylinkovou soľou, pridáme olivový olej. Podávame vychladený s celozrnným chlebom, alebo pečivom. Ja solím veľmi málo, v tomto recepte dosť vynikne príchuť čerstvého fenikla.

Diskusia k receptu

martamm
marianne, fazulou urcite nic nepokazis, aj ja vyskusam, akosi som objavila v poslednej dobe strukoviny...
mesiar50
@martamm
Ja zas nebudem meniť nič,keď original tak original
Dobre si poznačila,keď dáš dole šupky dokonca som počul,že niektorý kvoli tým kyselinám šúpu aj paradajky
Ktovie možno je to pravda.Ďakujem za recept