Svieži šalát zo sójových bôbov s feniklom

Autor receptu: martamm

Mám rada rôzne bezmäsité jedlá a naposledy som si pripravila tento šalát. V prípade, že máte v mraznične tak, ako ja k dispozícii balíčky s uvarenou sójou, šallát je raz-dva na stole. Ešte rada k vareniu sóje, mám odskúšané, že keď napučanú a mierne predvarenú sóju zbavím šupiek, vôbec nemám po jej konzumácii tráviace problémy.... Je to síce trocha zdĺhavé, ale oplatí sa.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Fenikel nakrájame na rezančeky, zmiešame s uvarenou sójou, podľa chuti osolíme bylinkovou soľou, pridáme olivový olej. Podávame vychladený s celozrnným chlebom, alebo pečivom. Ja solím veľmi málo, v tomto recepte dosť vynikne príchuť čerstvého fenikla.