Svieži jahodový koláčik

Autor receptu: svedka

Nieco ako cheesecake,ale troska light,troska lacnejsie,troska jednoduchsie :)

55 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo si rozpustime a zmiesame s podrvenymi keksami Digestive.Rukou zmes jednotne poutlacame na dno tortovej formy.Nechame tak a ideme si spravit krem :)
  2. Na krem si zmiesame vajicka s cukrom,mukou a pridame vsetky ostatne ingrediencie + rozmixovane jahody.Vylejeme na korpus a vlozime do vyhriatej rury:150stupnov a pecieme 50-55 minut.Nie viac,inak nam moze popraskat,ale to sa da zakryt :) Nechame vychladnut.
  3. Platky zelatiny si namocime do vody na 5 minut.Cerstve jahody si pokrajame na platky,rozlozime rovnomerne na kolacik. Zvarime si jahody s cukrom a vodou,rozmixujeme ponornym mixerom. Zelatinu si vyzmykame a pridame do este horucej zmesi-nevarime,rozmiesame.Vylejeme na vychladnuty kolacik.Ked uz zelatina na kolaciku nie je prilis horuca,vlozime kolacik do chladnicky,aspon na noc.
  4. A mame hotovo :) Mozeme pouzit aj ine ovocie,napr.cucoriedky,ci maliny.Da sa pouzit aj kompotove-co mame po ruke.Kolacik nie je presladeny,chuti jogurtovo.Namiesto keksikov mozeme pouzit aj musli,ovsene vlocky,ako kto ma rad... Dobru chut :)