Svieži bylinkový sirup fotorecept

kapucinka - fotkakapucinka, 21. septembra 2016 20:21
Ďalšie recepty »
Svieži bylinkový sirup (fotorecept)Foto: kapucinka

Tento sirup nie je taký hustý ako z obchodu, ale stačí len málo - rovnaká dávka ako s tým obchodným a máte ochutený celý pohár. A navyše je zdravý a stojí lacnejšie ako ten z obchodu.

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na asi liter sirupu potrebujeme skoro pol litra odvaru z byliniek a viac než pol kilogramu cukru. Odvar prichystáme ako čaj - bylinky povaríme vo vode, kým nevrie alebo zalejeme vriacou vodou a necháme postáť asi 15 minút. Ku šalvii, mäte a medovke môžete pridať napríklad alojziu citrónovú, materinu dúšku a iné.

    Svieži bylinkový sirup (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa bodu jeden vylúhujeme bylinky.

    Svieži bylinkový sirup (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Precedíme do hrnca.

    Svieži bylinkový sirup (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakvapkáme citrónovú šťavu, slúži ako konzervant a ochutí sirup, ale ho aj zosvetlí.

    Svieži bylinkový sirup (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme cukor, varíme a miešame, kým sa nerozpustí. Ak chcete sirup hustejší, pridajte viac cukru.

    Svieži bylinkový sirup (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po rozpustení cukru necháme vychladnúť a prelejeme do fliaš. Hotovo ;-) +Pre ešte lepšiu chuť pridajte do sirupu počas varenia med.

    Svieži bylinkový sirup (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist