Foto: kapucinka
Tento sirup nie je taký hustý ako z obchodu, ale stačí len málo - rovnaká dávka ako s tým obchodným a máte ochutený celý Zobraziť celý popisTento sirup nie je taký hustý ako z obchodu, ale stačí len málo - rovnaká dávka ako s tým obchodným a máte ochutený celý pohár. A navyše je zdravý a stojí lacnejšie ako ten z obchodu.
Postup
-
1
Na asi liter sirupu potrebujeme skoro pol litra odvaru z byliniek a viac než pol kilogramu cukru. Odvar prichystáme ako čaj - bylinky povaríme vo vode, kým nevrie alebo zalejeme vriacou vodou a necháme postáť asi 15 minút. Ku šalvii, mäte a medovke môžete pridať napríklad alojziu citrónovú, materinu dúšku a iné.
-
2
Podľa bodu jeden vylúhujeme bylinky.
-
3
Precedíme do hrnca.
-
4
Nakvapkáme citrónovú šťavu, slúži ako konzervant a ochutí sirup, ale ho aj zosvetlí.
-
5
Potom pridáme cukor, varíme a miešame, kým sa nerozpustí. Ak chcete sirup hustejší, pridajte viac cukru.
-
6
Po rozpustení cukru necháme vychladnúť a prelejeme do fliaš. Hotovo ;-) +Pre ešte lepšiu chuť pridajte do sirupu počas varenia med.
Ďakujem :) med ma napadol, keď som si čítala zloženie prírodných sirupov. Stéviu som ešte neskúšala, počula som, že sa pridáva aj do prírodných zubných pást. Obrázky sú trošku zle nafotené, ale postup som nenafotila a s obrázkami je to prehľadnejšie, tak som aspoň kreslila.
Ďakujem veľmi pekne, určite neoľutujete, domáci sirup je omnoho chutnejší :-) :-) :-)
Ďakujem, maľovanie ma viac baví ako fotenie, len je to zdĺhavejšie. Už pijem iba domáci sirup :-D