Svieži bylinkový sirup (fotorecept)
Autor receptu: kapucinka
Tento sirup nie je taký hustý ako z obchodu, ale stačí len
málo - rovnaká dávka ako s tým obchodným a máte
ochutený celý pohár. A navyše je zdravý a stojí lacnejšie
ako ten z obchodu.
Postup
- Na asi liter sirupu potrebujeme skoro pol litra odvaru z byliniek a viac než pol kilogramu cukru. Odvar prichystáme ako čaj - bylinky povaríme vo vode, kým nevrie alebo zalejeme vriacou vodou a necháme postáť asi 15 minút. Ku šalvii, mäte a medovke môžete pridať napríklad alojziu citrónovú, materinu dúšku a iné.
- Podľa bodu jeden vylúhujeme bylinky.
- Precedíme do hrnca.
- Nakvapkáme citrónovú šťavu, slúži ako konzervant a ochutí sirup, ale ho aj zosvetlí.
- Potom pridáme cukor, varíme a miešame, kým sa nerozpustí. Ak chcete sirup hustejší, pridajte viac cukru.
- Po rozpustení cukru necháme vychladnúť a prelejeme do fliaš. Hotovo ;-)
+Pre ešte lepšiu chuť pridajte do sirupu počas varenia med.