Nepečený zákusok
Nepečený zákusok

Svieže ľadové kocky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 18. júla 2021
Svieže ľadové kocky (fotorecept)
Foto: rennatte

Nepečený sušienkový korpus a svieži smotanový krém poliaty čokoládou.

20
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
2 bal. (Ku kávičke)
80 g
Krém:
500 g
150 ml
150 g
1 bal.
2 PL
Poleva:
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme na jemno v mixéri s nožíkovým nadstavcom.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme maslo a rukou vypracujeme zmes na korpus.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Menšiu tortovú alebo zapekaciu formu vystelieme papierom na pečenie, alebo fóliou a rovnomerne roztlačíme zmes na korpus.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie, ktorú prilievame po častiach, ďalej pridáme cukor a stužovač šľahačky a nakoniec tvaroh. Hotový krém nanesieme na korpus a rozotrieme, vložíme do chladničky.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čokoládu nasekáme na malé kúsky, dáme do sklenenej misky, smotanu zohrejeme do bodu varu a zalejeme ňou čokoládu.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po chvíľke metličkou vymiešame na hladkú polevu.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Polevu vylejeme na krém a krúživým pohybom formy necháme čokoládu roztiecť k okrajom.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme stuhnúť aspoň 2-3 hodiny v chladničke, nakrájame na kocky a ozdobíme čerstvým ovocím.

    Svieže ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

motyka
Nádhera aj výborné. Vďaka za doplnenie rozmerov formy. Ukladám do KK. a véééľmi chválim.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia