Svieže ľadové kocky fotorecept
Foto: rennatte
Nepečený sušienkový korpus a svieži smotanový krém poliaty čokoládou.
porcií
príprava
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme na jemno v mixéri s nožíkovým nadstavcom.
-
2
Pridáme maslo a rukou vypracujeme zmes na korpus.
-
3
Menšiu tortovú alebo zapekaciu formu vystelieme papierom na pečenie, alebo fóliou a rovnomerne roztlačíme zmes na korpus.
-
4
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie, ktorú prilievame po častiach, ďalej pridáme cukor a stužovač šľahačky a nakoniec tvaroh. Hotový krém nanesieme na korpus a rozotrieme, vložíme do chladničky.
-
5
Čokoládu nasekáme na malé kúsky, dáme do sklenenej misky, smotanu zohrejeme do bodu varu a zalejeme ňou čokoládu.
-
6
Po chvíľke metličkou vymiešame na hladkú polevu.
-
7
Polevu vylejeme na krém a krúživým pohybom formy necháme čokoládu roztiecť k okrajom.
-
8
Necháme stuhnúť aspoň 2-3 hodiny v chladničke, nakrájame na kocky a ozdobíme čerstvým ovocím.
Veľkosť formy 25x25cm