Nepečený zákusok

Svieže ľadové kocky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Nepečený sušienkový korpus a svieži smotanový krém poliaty čokoládou.

20
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme na jemno v mixéri s nožíkovým nadstavcom.
  2. Pridáme maslo a rukou vypracujeme zmes na korpus.
  3. Menšiu tortovú alebo zapekaciu formu vystelieme papierom na pečenie, alebo fóliou a rovnomerne roztlačíme zmes na korpus.
  4. Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie, ktorú prilievame po častiach, ďalej pridáme cukor a stužovač šľahačky a nakoniec tvaroh. Hotový krém nanesieme na korpus a rozotrieme, vložíme do chladničky.
  5. Čokoládu nasekáme na malé kúsky, dáme do sklenenej misky, smotanu zohrejeme do bodu varu a zalejeme ňou čokoládu.
  6. Po chvíľke metličkou vymiešame na hladkú polevu.
  7. Polevu vylejeme na krém a krúživým pohybom formy necháme čokoládu roztiecť k okrajom.
  8. Necháme stuhnúť aspoň 2-3 hodiny v chladničke, nakrájame na kocky a ozdobíme čerstvým ovocím.