Nepečený zákusok
Svieže ľadové kocky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Nepečený sušienkový korpus a svieži smotanový krém poliaty čokoládou.
20 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Sušienky rozdrvíme na jemno v mixéri s nožíkovým nadstavcom.
- Pridáme maslo a rukou vypracujeme zmes na korpus.
- Menšiu tortovú alebo zapekaciu formu vystelieme papierom na pečenie, alebo fóliou a rovnomerne roztlačíme zmes na korpus.
- Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie, ktorú prilievame po častiach, ďalej pridáme cukor a stužovač šľahačky a nakoniec tvaroh. Hotový krém nanesieme na korpus a rozotrieme, vložíme do chladničky.
- Čokoládu nasekáme na malé kúsky, dáme do sklenenej misky, smotanu zohrejeme do bodu varu a zalejeme ňou čokoládu.
- Po chvíľke metličkou vymiešame na hladkú polevu.
- Polevu vylejeme na krém a krúživým pohybom formy necháme čokoládu roztiecť k okrajom.
- Necháme stuhnúť aspoň 2-3 hodiny v chladničke, nakrájame na kocky a ozdobíme čerstvým ovocím.