Svieže jahodové rezy

klaura - fotkaklaura, 14. júna 2010
Svieže jahodové rezy
Foto: klaura

Jahody dozrievajú a receptov na svieže zákusky nikdy nie je dosť.

8-10
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
5 ks
1 ks
300 g
1 ks
100 ml
plnka:
2 ks
2 ks
1 kst
250 g
80 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Zmäknutú Heru vymiešame do peny s kryštálovým cukrom, postupne pridávame žĺtky, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a sneh z bielkov. Natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme do ružova a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Jahody naukladáme husto vedľa seba na korpus, uvaríme tortové želé v 0,5 litri vody podľa návodu a polievame s ním jahody. Necháme stuhnúť.

  3. 3

    Ušľaháme šľahačku spolu so stužovačom, pridáme cukor, kyslú smotanu a vmiešame tvaroh. Natrieme na stuhnutú jahodovú vrstvu. Povrch som ešte poliala zvyšným želé.

Diskusia k receptu

babav
Klaura,mas bohaty vyber kolacikov,jeden lepsi a krajsi od druheho!
alexdidi
pekné a dobré...tiež ho robím, len v inom pomere surovín...dávam iba jednu šľahačku a viac tvarohu a kyslej smotany...je to výborný koláčik
michsamant
ja sm uz podla foto vedela,ze to je kolacik od teba :) mam rada taketo ovocno tvarohove. da sa ta kysla smotana nahradit bielym kyslym jogurtom?
tinca
@klaura zase lákavý recpet, mňam. P.S. už som zohnala ten kokosový puding /Oetlker/
sovka62
Tá zmes šľahačky a kyslej smotany je jednoducho neodolateľná. Mám takéto koláčiky veľmi rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia