Foto: klaura
Jahody dozrievajú a receptov na svieže zákusky nikdy nie je dosť.
8-10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zmäknutú Heru vymiešame do peny s kryštálovým cukrom, postupne pridávame žĺtky, vanilínový cukor, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a sneh z bielkov. Natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme do ružova a necháme vychladnúť.
- 2
Jahody naukladáme husto vedľa seba na korpus, uvaríme tortové želé v 0,5 litri vody podľa návodu a polievame s ním jahody. Necháme stuhnúť.
- 3
Ušľaháme šľahačku spolu so stužovačom, pridáme cukor, kyslú smotanu a vmiešame tvaroh. Natrieme na stuhnutú jahodovú vrstvu. Povrch som ešte poliala zvyšným želé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu